Textiel- en luiercontainers ingepakt met ‘skyline’ stickers

Foto: Gemeente

WAALWIJK – Een aantal ondergrondse restafvalcontainers kregen vorige maand een mooi tuintje. Ook verfden de gemeente verschillende afvalboodschappen naast de containers. Zo wil de gemeente voorkomen dat mensen afval naast de ondergrondse containers zetten. Ook voor de textiel-, luier-, en glascontainers hebben ze iets creatiefs bedacht om afval naast deze containers tegen te gaan.

Creatief bij andere containers

Op een aantal plaatsen zijn de textiel- en luiercontainers ingepakt met stickers. Op die stickers is een skyline te zien met bekende gebouwen in Waalwijk, Sprang-Capelle én Waspik. En omdat in de gemeente Waalwijk veel mensen wonen met een andere nationaliteit, komt op de textiel- en luiercontainers in verschillende talen te staan waar de container voor is bedoeld. Zo is het voor iedereen duidelijk hoe ze met hun afval om moeten gaan. Rond de glascontainers heeft de gemeente een boodschap aangebracht met milieuvriendelijke verf: Te groot formaat? Naar de milieustraat!

Fotowedstrijd

De gemeente wil ook de luiercontainer bij het Galgenwiel gaan inpakken met een mooie sticker. Daarop willen ze een mooie natuurfoto laten zien van het Galgenwiel, gemaakt door één van onze inwoners. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden