Aanmelden Duurzaamheidsprijs Waalwijk 2020

De prijswinnaars van 2019 met in het midden Wethouder Dilek Odabasi en de winnares.
Foto: Jan Stads / Pix4Profs

WAALWIJK – De gemeente roept ook dit jaar inwoners op om zich aan te melden voor de Duurzaamheidsprijs. De Duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt aan (groepen) personen die betrokken zijn bij een duurzaam initiatief dat begonnen is of nog loopt in 2020 en dat aansluit bij de Global Goals.

Met de ingezonden ideeën helpen de inzenders zichzelf en anderen in hun omgeving om een stap in de richting van een duurzaam leven te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het vergroenen van de omgeving of het tegengaan van voedselverspilling. Maar onder duurzaamheid valt ook spullen inzamelen voor iemand die het moeilijk heeft of tijd doorbrengen met mensen die eenzaam zijn. En zo zijn er nog veel meer duurzame acties. Het gaat om duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Met deze prijs wil wethouder Dilek Odabasi (Duurzaamheid) inwoners stimuleren om na te denken over duurzaam leven. “Wij willen graag naar een klimaatneutrale gemeenschap zonder CO2-uitstoot. Dit doen we samen met onze inwoners, (maatschappelijke) organisaties en ondernemers. De zorg voor de leefomgeving is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.”

Prijsuitreiking

De Duurzaamheidsprijs Waalwijk 2020 wordt op vrijdagavond 9 oktober tijdens een livestream uitgereikt. De winnaar krijgt een waardevolle, duurzame prijs ter waarde van €300,-.

Stemmen

Dit jaar kiezen de inwoners van Waalwijk mee. Een deskundige vakjury maakt een selectie van de beste inzendingen. Inwoners kiezen uiteindelijk welke van hen de Duurzaamheidsprijs 2020 verdient. De stembus opent op maandag 14 september.

Deelname

Inwoners kunnen zich tot maandag 7 september 2019 aanmelden via waalwijk.nl/duurzaamheid

Global Goals

Duurzaamheid is een verzamelterm en soms is het onduidelijk wat er nou precies allemaal onder duurzaamheid valt. Om die reden hebben Nederland en 192 andere landen van de Verenigde Naties 17 doelen voor duurzame ontwikkeling gecreëerd. Deze doelen worden door overheden en organisaties over de hele wereld gehanteerd als de definitie van duurzaamheid en leidraad voor ontwikkeling. Gemeenten spelen een belangrijke rol bij het bereiken van deze doelen. Daarom begon de Vereniging van Nederlandse Gemeenten de Global Goals Campagne, waarmee gemeenten lokale acties linken aan internationale afspraken. Ook de gemeente Waalwijk is aangemeld als Global Goals gemeente. Dat betekent dat we actief bijdragen aan het bereiken van de 17 doelen door lokale acties te verbinden aan wereldwijde doelstellingen. Dat doen en kunnen we niet alleen. Waalwijkse bedrijven, verenigingen, organisaties en natuurlijk inwoners leveren allemaal een bijdrage. We gebruiken de Global Goals als inspiratiebron; als aanjager om samen te werken aan een duurzaam Waalwijk.

Duurzaamheidsprijs 2020 | Wat is duurzaamheid?

Ben jij betrokken bij een duurzaam initiatief dat begonnen is of nog loopt in 2020, dat aansluit bij de Global Goals en woon je in de gemeente Waalwijk? Meld je dan vóór 8 september aan voor de Duurzaamheidsprijs en maak kans op een waardevolle, duurzame prijs ter waarde van €300,-! Kijk op www.waalwijk.nl/duurzaamheidsprijs

Geplaatst door Gemeente Waalwijk op Woensdag 12 augustus 2020

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden