Aankondiging ruimen van graven begraafplaats Tilburgseweg

Foto: Google Streetview

SPRANG-CAPELLE – De gemeente Waalwijk heeft het voornemen om op de algemene begraafplaats aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle een aantal graven te ruimen. Het gaat om 213 graven in grafvak D, waarin de laatste bijzetting tenminste twintig jaar geleden plaats vond.

Twintig jaar is de termijn van grafrust die van toepassing is op de algemene graven in dit grafvak. Op de graven rust geen bewaartermijn voor de grafmonumenten. De graven waar het om gaat zijn gemarkeerd met een geel bordje. De ruiming van de grafmonumenten is in juli 2021.

Een ruiming is een ingrijpend proces voor nabestaanden. Om met nabestaanden van de graven in contact te komen en met hen de opties voor verplaatsen/herbegraven te bespreken, houden we een informatieavond op woensdag 18 november 2020 om 20.00 uur in Buurtcentrum Sprang – Driessen, Jeroen Boschstraat 1, 5161 VA Sprang-Capelle. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden, iedereen is welkom.

Stoffelijke resten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor herbegraven of crematie van de stoffelijke resten. Hierover willen wij nabestaanden tijdens de informatieavond verder informeren, zodat zij weloverwogen een keuze kunnen maken. Indien er geen persoonlijke keuzes worden gemaakt, zullen de stoffelijke resten op een later tijdstip worden geruimd en herbegraven in een verzamelgraf op de begraafplaats. Dit is kosteloos maar kan nog jaren worden uitgesteld vanwege de aanwezige bomen op dit grafvak. Pas als deze bomen worden verwijderd zullen de stoffelijke resten worden geruimd. Een naamsvermelding op het toekomstig verzamelgraf is tegen betaling mogelijk. Op aanvraag is een overzicht van de diverse mogelijkheden en kosten beschikbaar.

Nabestaanden die wensen dat de stoffelijke resten niet worden herbegraven in een verzamelgraf, maar op een andere wijze, kunnen dat tot uiterlijk 1 juli 2021 aangeven bij de gemeente. Een formulier hiervoor is bij de beheerder van de begraafplaats en in het stadhuis te krijgen. De gemeente wijst erop dat handhaven van het huidige graf geen optie is.

Grafbedekkingen

Bij de ruiming worden alle grafmonumenten (grafbedekkingen) in vak D verwijderd. De grafbedekking kan (gedeeltelijk) worden afgehaald. Nabestaanden kunnen dit tot uiterlijk 1 juli 2021 schriftelijk kenbaar maken. Bij de beheerder is hiervoor een formulier af te halen. De afhaaldagen voor (delen van) grafmonumenten zijn op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli 2021.

Nieuwsbrief

De gemeente Waalwijk vindt het belangrijk nabestaanden zo goed mogelijk te informeren over het verloop van de ruimingswerkzaamheden op deze begraafplaats. Daarom wordt er regelmatig een nieuwsbrief opgesteld. Heeft u interesse voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

De nieuwsbrieven worden ook op het informatiebord op de begraafplaats geplaatst.

Voor nadere informatie, een kostenoverzicht of een formulier kan op werkdagen contact worden opgenomen met:

Mevr. A. van Delft (Tel) 06-22925165 (E) [email protected]
(aanwezig maandag, dinsdag en donderdag tot 15.00 uur)

Beheerder begraafplaatsen (Tel) 06-20011831 (E) [email protected]
(aanwezig maandag tot en met donderdag tot 16.00 uur )

Verhagen Kaatsheuvel (Tel) 06-57567549 (E) [email protected]
(aanwezig maandag tot en met vrijdag tot 17.00 uur)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen