Bronzen draagmedaille Stichting Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan de heer Erik Rossou

WAALWIJK – Burgemeester Nol Kleijngeld heeft vanmorgen namens Stichting Carnegie Heldenfonds de bronzen draagmedaille uitgereikt aan de heer Erik Rossou. De uitreiking vond plaats in het stadhuis van de gemeente Waalwijk.

Bijzonderheden

Op zaterdag 20 april 2019 reed luitenant-kolonel de heer (Erik) Rossou rond 21.15 uur over de A58 in St. Willebrord en zag een brandende auto tegen een boom staan. Nadat hij gestopt was kreeg hij van omstanders te horen dat er nog iemand in de auto zat. De heer Rossou heeft de bestuurder, ondanks de rookontwikkeling en vuurzee, met de hulp van een omstander, uit de auto weten te bevrijden. Daarna heeft de heer Rossou de bestuurder gereanimeerd totdat de hulpdiensten arriveerden.

Besluit

Stichting Carnegie Heldenfonds heeft besloten om de bronzen draagmedaille aan luitenant-kolonel E.K.L. Rossou toe te kennen voor zijn adequate optreden. Hij is de brandende auto ingegaan om de bestuurder te bevrijden en naar een veiligere omgeving te brengen. Een bronzen draagmedaille wordt toegekend als iemand met gevaar voor eigen leven het leven van een ander heeft gered of een ernstige poging heeft ondernomen om dat te doen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden