Extra theatervoorstellingen ‘GRLPWR’

Foto: Waalwijk.nieuws.nl Rolf Balkenende

Op zaterdagmiddag 21 september worden in het Huis van Waalwijk twee extra voorstellingen gespeeld van de bijzondere theaterproductie ‘GRLPWR’, met onder meer een hoofdrol voor de Waalwijkse handbiker Ingrid Melis. De voorstelling is speciaal geproduceerd voor de expositie ‘Crossings – Art & Sport’ in het Huis van Waalwijk. De expositie is komend weekend voor het laatst te bezoeken.

Voor de expositie ‘Crossings – Art & Sport’ maakten tien kunstenaars uit Waalwijk en omgeving nieuw werk, geïnspireerd op sport en sporters uit de Langstraat. Ook zijn enkele winnende foto’s van de GO Fotowedstrijd toegevoegd aan de expositie; meer foto’s zijn te zien in etalages in het centrum van Waalwijk. De expositie is onderdeel van GO Waalwijk en roept mensen in Waalwijk en omgeving op om zelf in beweging te komen, door te gaan sporten, te dansen of muziek te gaan maken. Sinds de opening tijdens het GO Waalwijk Festival bezochten meer dan duizend mensen de expositie. Mede-initiatiefnemer Francesco van Mierlo, directeur van Kunstencentrum Waalwijk is daarmee zeer tevreden. Hij vertelt: “Het was best spannend wat de verbinding tussen cultuur en sport zou opleveren, maar er zijn prachtige werken uit voortgekomen. Sommige producties stemmen echt tot nadenken. Bezoekers reageren bijzonder enthousiast.”

Parasport en vriendschap

De theatervoorstelling GRLPWR wordt gespeeld door de parasporter Ingrid Melis uit Waalwijk en haar sportvriendin Diana van Weerdenburg. De regie is in handen van theatermaakster Margit Odems. Zij vertelt: “In deze voorstelling komen sport en parasport samen via een bijzondere vriendschap. Het gaat over een been kwijt zijn, maar niet zielig gevonden willen worden. Over wat fietsen voor steun kan geven en over de liefde verklaren aan je handbike.”
De voorstelling GRLPWR is op zaterdag 21 september gratis te bezoeken en begint om 14.00 uur en om 15.30 uur. De voorstelling duurt ongeveer twintig minuten. Ook de expositie ‘Crossings – Art & Sport’ is deze middag nog te bekijken, evenals op vrijdag 20 september en zondag 22 september. Het Huis van Waalwijk is alledrie de middagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Nieuwe expositie

Francesco van Mierlo: “Het Huis van Waalwijk voorziet duidelijk in de behoefte van centrumbezoekers aan museale expositieruimte; dit is ook belangrijk voor Waalwijk. Ik hoop dat nog veel mensen ‘Crossings – Art & Sport’ in het slotweekend zullen bezoeken en ben trots dat we op heel korte termijn een nieuwe expositie presenteren. Op zaterdag 5 oktober opent ‘Panta Rhei_Waalwijk-Grafiek2019’. Deze expositie sluit aan bij ‘Grafiek 2019’, een landelijk evenement met als thema ‘Panta Rhei’ (alles stroomt).” De expositie is vanaf zaterdag 5 oktober tot en met zondag 20 oktober te bezoeken op woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden