Aanmelden Duurzaamheidsprijs Waalwijk 2019

Foto: Gemeente

De gemeente roept inwoners op om zich aan te melden voor de Duurzaamheidsprijs Waalwijk 2019. De Duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt aan (groepen) personen of organisaties zonder winstoogmerk die een duurzaam project hebben uitgevoerd of een idee hebben.

Met de ingezonden ideeën of uitgevoerde projecten helpen de inzenders zichzelf en anderen in hun omgeving om een stap in de richting van een duurzaam leven te zetten. Dit hoeft geen nieuwe uitvinding te zijn. Dat kan ook heel kleinschalig zijn. Iemand met weinig budget die toch een manier heeft gevonden om zijn eigen woning te verduurzamen of iemand die iets heeft bedacht om verspilling van voedsel tegen te gaan. Het gaat om duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Met deze prijs wil wethouder Dilek Odabasi (Duurzaamheid) inwoners stimuleren om na te denken over duurzaam leven. “Wij willen graag naar een klimaatneutrale gemeenschap zonder CO2-uitstoot. Dit doen we samen met onze inwoners, (maatschappelijke) organisaties en ondernemers. De zorg voor de leefomgeving is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.”

De Duurzaamheidsprijs Waalwijk 2019 wordt op woensdagavond 9 oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt.

Deelname

Inwoners kunnen hun inzending vóór 1 oktober 2019 mailen naar [email protected]