Anne Frankboom overleeft vernieling niet

De laatste vernieling overleeft de boom niet
Foto: Dianca Schaafstra

Begin maart 2019 is de Anne Frankboom in het Wandelpark in Waalwijk voor de zevende keer binnen een jaar tijd vernield. Steeds knapte de zaailing van de boom waar Anne Frank in Amsterdam op uitkeek weer op. De gemeente betreurt het ten zeerste dat deze laatste poging tot doodslag op de Anne Frankboom in Waalwijk gelukt is. Mocht het boompje dit jaar nog blad dragen dan is dit het laatste jaar. De boom heeft slechts een overlevingskans van 2% geven specialisten van de Stichting Wereldboom aan.

Over de identiteit en de mogelijke motieven van de dader(s) kan alleen maar gegist worden. Duidelijk mag zijn dat het hier om een trieste en zwakke uiting van vandalisme gaat. Zinloos geweld richting een boom die symbool staat voor vrede en vrijheid. “In Waalwijk laten we ons op deze manier niet gijzelen” geeft burgemeester Nol Kleijngeld aan. “Als we hiermee doorgaan en er komt een achtste, negende en een tiende vernieling, geniet de dader telkens weer van de aandacht in de media. Het genot van deze aandacht gunnen wij hem niet en daarom stoppen wij hiermee.” De Anne Frankboom blijft voorlopig in de huidige staat staan in het Wandelpark. Stichting Wereldboom omringt de Anne Frankboom met nieuwe beplanting.

Nieuwe zaailing

Samen met de Stichting Wandelpark Waalwijk zorgt de gemeente Waalwijk voor een nieuwe zaailing van de Anne Frankboom. Deze nieuwe stek wordt geplant op een onaangekondigde locatie. Als de tijd rijp is geeft de gemeente de Anne Frankboom weer haar prachtige plek in het Wandelpark in Waalwijk, waar iedereen van de boom en zijn betekenis kan genieten. “Wij laten ons niet tarten in onze vrijheid. De Anne Frankboom is er en zal er ook blijven in Waalwijk” besluit burgemeester Kleijngeld.

article
89896
Anne Frankboom overleeft vernieling niet
Begin maart 2019 is de Anne Frankboom in het Wandelpark in Waalwijk voor de zevende
https://waalwijk.nieuws.nl/gemeente/20190329/anne-frankboom-overleeft-vernieling-niet/
2019-03-29T15:36:16+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/03/06111719/image1-002.jpg
Gemeente, Nieuws