Gemeente Waalwijk ontvangt Beste Werkgevers Keurmerk 2018-2019

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Gemeente Waalwijk mag het komende jaar het Beste Werkgevers Keurmerk 2018-2019 voeren. In de categorie gemeenten behaalde Waalwijk twee van de drie mogelijke sterren, goed voor een top vijf notering. De gemeente Waalwijk is één van de drie keurmerkgemeenten met twee sterren. Hier mogen alle medewerkers van de gemeente trots op zijn.

Gemeente Waalwijk scoort een 7,3 in het uitgebreide medewerkerstevredenheidsonderzoek van HR-onderzoeksbureau Effectory. Dit cijfer is opgebouwd uit werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. Het eindcijfer van de gemeente Waalwijk ligt bijna een half punt hoger dan het gemiddelde (6,89) van alle deelnemende gemeenten in Nederland. Een dusdanig hogere score waardoor Waalwijk beloond wordt met twee sterren.

Algemeen directeur Jan Lagendijk is buitengewoon trots op zijn organisatie: “Twee sterren en het daarbij behorende Beste Werkgevers Keurmerk is een compliment voor onze mensen en hoe wij ons werk samen aan het doen zijn. Mensen besteden vrij veel tijd aan werken en alleen daarom al is het belangrijk dat ze zich in die tijd tevreden en op hun plek voelen. Het leuke is dat tevreden en gewaardeerde mensen ook beter presteren. Wij investeren al enkele jaren in de ontwikkeling van onze organisatie. Wij willen dat onze mensen het hier naar hun zin hebben, uitstekend presteren en het maximale uit zichzelf en elkaar halen. Ik beschouw dit keurmerk als een bevestiging dat we met elkaar goed op weg zijn.”

Keurmerk

Het Beste Werkgevers Keurmerk is een eerlijk keurmerk dat alleen te behalen is door de mening en feedback van eigen medewerkers over de organisatie als werkgever. Het keurmerk is een initiatief van Effectory en Intermediair. 15 jaar geleden zijn zij begonnen met het in kaart brengen van goede werkgevers en ze te belonen met het keurmerk. In deze jaren hebben meer dan 8.400 organisaties werken mee aan het onderzoek, waaronder dit jaar 27 gemeenten.