Mounir Maamar 250 keer in WSC 1

Foto: WSC / JdP

WAALWIJK – Vorige week zondag, voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen van het eerste elftal, werd Mounir Maamar bij WSC in het zonnetje gezet. Hij schaarde zich bij het selecte gezelschap WSC’ers dat 250 wedstrijden heeft gespeeld in de Waalwijkse hoofdmacht.

Mounir maakte al op 15-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste van WSC. En hij groeide al snel uit tot een vaste waarde voor de oranje-zwarten. Gevreesd om zijn snelheid en zijn dribbels. Hij maakte de nodige doelpunten en ook heel veel assists. Er volgde een uitstapje naar Dongen en een uitstapje naar DESK om weer op het oude nest terug te keren. Vers in de herinnering ligt misschien wel zijn belangrijkste goal in Waalwijkse dienst.

In 2019 moest WSC nacompetitie spelen om lijfsbehoud in de tweede klasse. De finale was in en tegen Terneuzen, waar WSC als snel op achterstand kwam en na een half uur ook nog de keeper met rood van het veld af zag gaan. De derde klasse leek onontkoombaar tot Mounir een paar minuten voor tijd aanlegde vanaf zo’n 25 meter. Zijn prachtige goal bracht WSC langszij. De ploeg kreeg weer energie en in ondertal eindigde de verlenging in 2-2 waarna oranje-zwart de betere was in het nemen van strafschoppen. Een week later, maandag tweede pinksterdag, bewees de 34-jarig Mounir nog altijd van grote waarde te zijn voor zijn club. WSC moest op de laatste speeldag winnen bij Helvoirt om de nacompetitie te ontlopen. Mounir had met een hattrick een groot aandeel in de uiteindelijke 2-5 overwinning waarmee WSC zich veilig speelde.

Foto: WSC / JdP

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen