Wedstrijd WSC 1 tegen Cluzona eindigt opnieuw in een 1-1

WOUW – WSC 1 heeft afgelopen zondag in Wouw tegen Cluzona, net zoals een aantal weken geleden maar dan thuis, 1-1 gespeeld.  WSC nam nog wel de voorsprong maar niet veel later stond er toch weer een gelijkmaker op het bord. Omdat Cluzona en WSC gelijk stonden in punten op de ranglijst blijft dit onveranderd.

In de eerste helft gebeurde er niet heel erg veel. WSC had het betere van het spel en Cluzona probeerde met lange ballen gevaarlijk te worden. De beste kans was voor de Waalwijkers die na een schitterende aanval over verschillende schijven Stijn van der Put in stelling brachten om de score te openen. Helaas werd de bal half geraakt en hobbelde de bal voorlangs. Omdat Maarten van Drunen net terug was van vakantie, werd Samir Mewar links in het centrum geposteerd en hij vulde dit uitstekend in.  Cluzona was niet in staat om gevaarlijk te worden uit de lange ballen op hun kopsterke spits met als doel gevaarlijk te worden op de tweede bal. Beide ploegen gingen rusten met 0-0.

Na rust veranderde het spelbeeld niet echt. In de 72e minuut was het raak voor WSC. Opnieuw een mooie aanval eindigde rond de 16 in de voeten van Mounir Maamar. Deze twijfelde niet en schoot de bal door de benen van een tegenstander buiten bereik van de keeper in de korte hoek. Op dat moment een verdiende voorsprong aangezien Cluzona niet veel wist te creëren. Niet veel later was er opnieuw een goede uitbraak van WSC waarbij Pepijn Vrinten 1 op 1 kwam met de keeper. Zijn eerste inzet werd door de keeper gered en ook de rebound werd goed over de keeper geschoten, opnieuw door Pepijn. Helaas voor WSC was er een speler van Cluzona die de bal op de lijn kon wegwerken. Cluzona ging op zoek naar de gelijkmaker en deed dit op een vergelijkbare manier als de hele wedstrijd. Lange ballen richting de voorwaartsen en hopen op een gevaarlijke tweede bal. In deze slotfase kon opnieuw een debutant aan WSC kant zich tot tweemaal toe onderscheiden. JO19 speler Stan van Tiggelen was in de 78e minuut ingevallen en wist eerst een schietkans uitstekend te blokken en haalde niet veel later een zeker doelpunt vanuit een kopbal van de lijn bij de tweede paal.  Helaas voor WSC viel er wat later toch een bal verkeerd. Ruben Maas van Cluzona werd bij de tweede paal gevonden en zijn inzet ging richting het doel van WSC.  Aanvoerder Yorick probeerde de bal nog te stoppen, maar dit lukte niet meer en de bal verdween via zijn been over de doellijn.

Het gelijkspel was alweer de zesde remise van de jonge Waalwijkse ploeg dit seizoen. Omdat de onderste ploegen niet wisten te winnen blijft het gat met de nacompetitieplekken 8 punten met nog 6 wedstrijden te spelen. Volgende week reist WSC af naar Goirle om daar tegen de huidige koploper VOAB te gaan spelen. Hopelijk zien we weer veel supporters langs de lijn om onze mannen aan te moedigen.