Bezoek de prachtige Kerststal met Gebedsboom in Sint-Jan Waalwijk

Kerststal Sint Jan
Kerststal Sint Jan
Foto: Gerard Smulders

WAALWIJK – Het is inmiddels een traditie geworden, die ook in deze corona-tijd gelukkig door kan gaan: een bezoek aan de sfeervolle kerststal in de Sint-Jan de Doper in Waalwijk.

Ook dit jaar kan iedereen in de Sint-Jan genieten van de prachtige Oriëntaalse kerststal met antieke beelden, die vorig jaar door de kerstalgroep van de Vrienden van Sint Jan de Doper is ontworpen. En niet alleen is er dit jaar de mooie kerststal, nieuw is dat er ook een Gebedsboom staat waarin iedereen van jong tot oud zijn persoonlijke wens of gebed kan hangen.

Wanneer?

Vanaf 25 november tot en met 2 februari 2021 is de Kerststal te bezichtigen en kunnen ieders wensen en gebeden in de Gebedsboom gehangen worden tijdens de openingstijden van de Sint-Jan als museum: van woensdag- tot en met zondag van 13:30 tot 16:30 uur. En natuurlijk is bezoek ook mogelijk voor en na de vieringen in de kerk. Uiteraard worden bij uw bezoek alle coronaregels zorgvuldig in acht genomen.

Kerstvieringen

Hoeveel personen dit jaar de traditionele vieringen met Kerstmis kunnen bijwonen in de Sint-Jan is op dit moment nog onduidelijk. Maar één ding staat al wel vast: alle kerkelijke vieringen in de Sint-Jan kunnen voortaan – live of later – door iedereen thuis gevolgd worden via het Youtube-kanaal van de Sint-Jan Waalwijk, waar u gemakkelijk heen wordt geleid via de startpagina van de site www.vriendensintjanwaalwijk.nl. Op deze site vindt u ook steeds de laatste informatie over de openingstijden en alle activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen