Palliatief Zorgverlener 2020: Els van der Maaden werkzaam bij Hospice Francinus de Wind Waalwijk

Els van der Maaden
Els van der Maaden
Foto: Netwerk Palliatieve Zorg Midden Brabant

Goede palliatieve zorg kan niet zonder de inzet van professionals en vrijwilligers. Op 10 oktober vieren we jaarlijks internationale dag van de palliatieve zorg en dan willen we graag iemand in het zonnetje zetten die op een bijzondere manier bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor palliatieve patiënten en hun naasten.

Onze oproep afgelopen maand aan partners van het Netwerk Palliatieve Zorg Midden Brabant leverde een mooie mix aan kandidaten op voor de titel Palliatieve Zorgverlener van het jaar.

En de winnaar is….. Els van der Maaden

Meerdere mensen hebben Els aangedragen als Palliatief Zorgverlener van het jaar 2020. Els werkt in Hospice Francinus de Wind in Waalwijk, waar ze naast haar rol als senior verpleegkundige ook al jaren de coördinatie van de groep vrijwilligers op zich neemt. Buiten het hospice is ze ook actief, zoals bij Inloophuis Toon en met huisbezoeken aan gasten die aangemeld staan voor het hospice.

Els doet haar beroep eer aan, ze is een duizendpoot, een steunpilaar en lost “tussendoor” al die dingen op waar velen met een boog omheen lopen. Ze is kordaat en doortastend in haar handelen. Ze hangt het niet aan de grote klok maar doet het met een vanzelfsprekendheid die haar siert. Haar voelsprieten zijn goed ontwikkeld, waarmee ze haarfijn aanvoelt of “ alles naar behoren verloopt”. Ze is erg zorgzaam en oprecht en biedt zowel haar collega’s als de gasten altijd een luisterend oor. Kortom, een stille kracht die over een enorme energie, inzet en wilskracht beschikt en onmisbaar is voor het hospice!

Op donderdag 8 oktober zijn we richting het Hospice Francinus de Wind in Waalwijk gegaan. In samenwerking met haar collega’s hebben we Els kunnen verrassen. In de binnentuin van het hospice ontving Els een mooie toespraak van Floor Bols, een van initiatiefnemers van deze verkiezing en uiteraard ook een mooie bos bloemen, een klein cadeautje en brief met daarin de motivaties van de mensen die haar genomineerd hebben. Els, die zelf ook iemand genomineerd had, was enorm verrast.

Palliatieve zorg richt zich op mensen die niet meer beter worden. Daarbij kijken we naar de hele mens, of die nu thuis woont of is opgenomen in een zorginstelling. Binnen het Netwerk Palliatieve Zorg Midden Brabant werken de regionale zorgorganisaties samen aan zorg op maat voor de palliatieve patiënt. Dat doen we door de zorg en ondersteuning samen met de patiënt en naasten vorm te geven op basis van de behoefte van de patiënt. Het gezamenlijk doel is om ook in de laatste levensfase maximale kwaliteit van leven te bereiken.

Wil je meer weten over de activiteiten van het Netwerk Palliatieve Zorg Midden Brabant? Of heb je een vraag over zorg op maat aan patiënten in de palliatieve fase? Vraag ernaar bij jouw zorgverlener of neem contact op met collega’s van het Netwerk Palliatieve Zorg Midden Brabant via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen