NEO’25 begint goed aan de competitie

In de eerste competitieronde speelde NEO’25 bij en tegen de Brakel Zuilichem Combinatie. Het was een prachtige voetbaldag om af te reizen naar het voetbalterrein bij het bekend pontje. De vele NEO-supporters gingen er eens goed voor staan (zittribune is daar nog niet aanwezig), benieuwd naar de jongens van NEO 1.

Tijdens de voorbereiding had trainer Stefan veel spelers op nieuwe plekken aan het werk gezien waardoor de resultaten in de beker wisselend te noemen waren. Ook dit keer een opstelling met een nieuwe achterhoede en op papier een heel jong elftal. Maar bij NEO is dit al jaren een kenmerk van de club. De spelers kwamen met een rouwband om de arm het veld op in verband met het overlijden van een betrokken NEO-lid Huub Paulides. Helaas na een ziektebed op te jonge leeftijd overleden. We wensen de familie heel veel sterkte toe.

Dan naar de wedstrijd: Direct een grote kans voor NEO’25 dat hiermee goed begon aan de wedstrijd. De achterhoede en het middenveld leek onder controle alleen voorin was het ietwat onstuimig of werd de bal niet lang vastgehouden. Nadat BZC een schot richting het doel van Kevin wist te lanceren, was het na een klein kwartier spelen, de jonge spits Mitch die na een goed schot in de korte hoek de doelman wist de verschalken. De 0-1 tussenstand bleef de gehele eerste helft in tact. NEO’25 hielde controle, kreeg wat kleine mogelijkheden en Kevin moest vlak voor rust nog 1 keer in actie komen.

De tweede helft een eenzijdig beeld. NEO’25 speelde de bal goed rond, hield controle en gaf geen kans meer weg. Complimenten voor de achterhoede geleid door Jon en Niels. BZC moest steeds vaker aan de noodrem trekken waardoor vele vrije trappen op de helft van de tegenstander werden genomen. Hierdoor bleef NEO dreigend met Noah, Django en Mitch . Het was BZC dat slechts een kansje kreeg door een stuiterbal, die Kevin niet direct onder controle kreeg. Met deze waarschuwing bleef NEO onder aanvoering van het middenveld de aanval zoeken. Het was de 81e minuut toen Sam dwars door het midden een gaatje vond om te ontsnappen en ook de doelman wist te passeren. De wedstrijd was gespeeld, BZC lag op de spreekwoordelijke rug. Daarna werden er een paar wissels doorgevoerd. Zo kwamen Scott, Jordy en Nino nog in het veld. De jonge aanvaller Nicky wist de eindstand te bepalen , 0-3 waarmee de eerste drie punten voor de rood-wit-blauwen konden worden bijgeschreven.

Een groot compliment voor het team dat tot de laatste minuut bleef jagen op meer. Een goed begin van de competitie. Volgende week staat GDC op het menu. Een goede test om te kijken waar we echt staan. Iedereen is dan welkom op sportpark de Gaard, mits er aan de 1,5 meter-regel wordt gehouden.