CoderDojo Online: een eigen webpagina maken met Trinket

Foto: Pixnio

Alles leren over coderen, programmeren en zelf apps en games ontwerpen: nu we even niet samen in de bieb aan de slag kunnen, kun je gewoon vanuit huis meedoen met onze CoderDojo Online!

Op 6 juni gaan we experimenteren met het maken van een eigen webpagina met Trinket. Petra en Timo van onze CoderDojo in de Bibliotheek Waalwijk leren je in een online workshop van 1,5 uur hoe je een eigen verhaal, grap of gedicht op een webpagina krijgt.

Bij de CoderDojo leren kinderen van 7 tot 17 jaar op een speelse, creatieve manier programmeren. Iedere maand experimenteren we met andere technologie en programmeertools zoals Scratch, CoSpaces of de micro:bit. Kinderen worden begeleid door deskundige vrijwilligers (maar als ouder nodigen we je nadrukkelijk ook uit om mee te komen en mee te doen), helpen elkaar en leren van elkaars ervaringen.

Hoe werk dat, een CoderDojo Online?

Nu de Bibliotheken gesloten zijn gaan we online verder met de CoderDojo. Je kunt dus gewoon vanuit huis meedoen op je eigen pc of laptop (niet op een tablet). Het kan handig zijn als een van je ouders ook meekijkt om je een beetje te helpen. Voor de CoderDojo Online gebruiken we Jitsi, een veilige, open-source tool voor videobellen. Je hoeft hiervoor geen app te downloaden of account aan te maken: via de Jitsi-link die we je sturen, kun je meteen deelnemen.
Belangrijk: je moet je van tevoren wel even aanmelden als je mee wil doen. Om te zorgen dat iedereen die meedoet ook echt iets kan maken en vragen kan stellen, hebben we een maximum aantal deelnemers van 8. Wil je meedoen, meld je dan dus snel aan!

Wanneer: Zaterdag 6 juni van 14.00 – 15.30 uur | online workshop
Kosten: gratis (vooraf aanmelden)

Aanmelden voor de CoderDojo Online

Reserveer een plek via https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/waalwijk/waalwijk-code-brabant-bibliotheek-midden-brabant Je ontvangt een bevestigingsmail, met daarin ook alvast een korte uitleg over Jitsi en de link naar de online coderdojo

Er zijn nog meer Coderdojo’s en workshops online! Bekijk alle data via www.bibliotheekmb.nl/coderdojo-online

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen