ACW strijd om de prijzen bij de Scorpio-cross

Op een mooi parcours, afwisselend met bospaden en duinzand werd op zondag 17 november de Scorpio-cross georganiseerd. Het was voor de 2e keer dat ze op dit mooie parcours zaten. Na jaren aan een stuk op het oude parcours moesten ze van parcours veranderen. Het is een mooi natuurgebied in de Vrachelse Heide.

Op deze zonnige dag met een temperatuur van 8 graden was het goed cross weer. Terwijl dat de volwassen lopers bij de Zevenheuvelloop in Nijmegen actief waren, waren de jeugdleden van Atletiek Club Waalwijk 66 bij deze cross hun ronden aan het lopen. Wederom mochten sommige atleten de ere prijs mee naar huis nemen. Al zijn het natuurlijk allemaal winnaars om deze uitdaging aan te gaan.

De Pupillen-C Meisjes mochten de wedstrijd openen, ze liepen een ronde van 900 meter ook over het zware duin zand. Daar kwam Carlijn IJpelaar uit Kaatsheuvel als 2e over de streep ze zette een mooie tijd neer van 4:34 minuten.

VB Atleten waren er ook weer bij die moesten ook dezelfde ronde van 900 meter lopen. Dat was nog een spannende finish want Rick Standaert uit Kaatsheuvel sprintte op het nippertje zijn clubgenoot Lars voorbij. Rick finishte in de tijd van 3:27 minuten en werd daarmee 3e.