112

Politie treft twee handgranaten aan achter woning in Sprang-Capelle, verdachte aangehouden

Foto: Politieteam Langstraat

SPRANG-CAPELLE – De politie heeft vrijdagavond 10 juli 2020 in de tuin achter een woning twee handgranaten aangetroffen. Een 29-jarige veelpleger zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd door het Arrestatieteam als verdachte aangehouden.

De politie kwam de explosieven op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem (0800-700). Daar kwam een melding binnen dat de verdachte, een bekende van de politie, in het bezit zou zijn gekomen van twee handgranaten. De melding werd door de agenten van het politieteam Langstraat direct zeer serieus genomen. Dit vanwege de antecedenten van de verdachte en de specifieke inhoud van de anonieme melding.

Actie

Nadat de verdachte vrijdagavond was gelokaliseerd in een woning in Sprang-Capelle werd direct tot actie overgegaan. Het Arrestatieteam heeft hem omstreeks 23.00 uur als verdachte ter zake de Wet Wapens en Munitie aangehouden. In de tuin achter de woning werd een tasje aangetroffen met twee handgranaten. De herkomst van deze explosieven wordt door de recherche onderzocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen