112

Helingcontrole ondernemers in de Langstraat

Foto: Politie

Op dinsdag 17 januari werden door agenten van politieteam Langstraat , Boa’s en handhavers van de gemeenten Waalwijk, Dongen, Loon op Zand en Gilze Rijen diverse ondernemers bezocht, die zich bezig houden met de in- en verkoop van 2e hands goederen. De bezochte ondernemers betroffen juweliers, fietshandelaren, GSM shops en scooterbedrijven.

Er werd gecontroleerd in het Digitale Opkopers Register of de voorraad die 2e hands was ingekocht ook daadwerkelijk aanwezig was binnen de onderneming. Diverse goederen werden via serienummers steekproefsgewijs gecontroleerd of deze op de juiste manier in het systeem waren geboekt en dat die niet van diefstal afkomstig waren. Dit bleek bij de gecontroleerde bedrijven allemaal in orde te zijn.

De politie en de gemeenten gaan zich op zeer korte termijn richten op controles bij de metaalhandelaren. Er vinden landelijk nog steeds koperdiefstallen plaats en vorig jaar werden er onder andere aanhoudingen verricht in verband met diefstallen van koperen beelden binnen het teamgebied Langstraat. Sinds vorig jaar is het verplicht gesteld om gebruik te maken het Digitale Opkopers Register. De metaalhandelaren zijn vorig jaar al door middel van een brief vanuit de gemeenten hier over ingelicht.

Meer info over het verplichte Digitale Opkopers Register is te vinden op de site van het CCV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen