Vijf jeugdteams van RWB kronen zich tot kampioen

WAALWIJK – Het regent kampioenen bij RWB! JO8-4, JO9-2, JO10-3, JO11-3 en JO13-1 zijn allen kampioen geworden. Hier zijn de verslagen van de verschillende teams.

RWB JO8-4

RWB JO8-4 speelde in de 4e fase tegen teams van Blauw-Wit, SSC, Berkdijk, Ziggo en Uno Animo. Net als alle voorgaande wedstrijden werd ook de laatste wedstrijd tegen Blauw-Wit gewonnen, waardoor RWB JO8-4 zich kampioen mag noemen. Spelers, leiders en coaches, van harte gefeliciteerd!

RWB JO9-2

In een spannende wedstrijd tegen Uno Animo JO9-1 op een zonnige ochtend in Loon op Zand, won RWB JO9-2 met 5-7. Dit bezorgde hen de kampioenstitel van de vierde fase. Spelers als Hugo, Lucca, Marti, Mels, Mikail, Owen, Senn, Tijn, en Vic speelden een cruciale rol.

Uno Animo nam vroeg de leiding, maar RWB kwam snel terug met doelpunten van Mels, Tijn, Senn en opnieuw Mels, wat de stand op 1-5 bracht. De verdediging onder leiding van Hugo hield stand. In de 2ehelft vocht Uno Animo terug en scoorde drie keer, waardoor het 4-5 werd. RWB herpakte zich met een soloactie van Tijn (4-6) en een schot van Vic (4-7). Uno Animo maakte nog de 5-7, maar RWB hield stand met een cruciale redding van Lucca.

Met deze overwinning verzekerde RWB JO9-2 zich van de kampioenstitel. Het team toonde indrukwekkende samenhang en veerkracht. Gefeliciteerd, RWB JO9-2!

RWB JO10-3

Op zaterdag 18 mei speelde RWB JO10-3 hun laatste competitiewedstrijd tegen WSC. Hoewel ze vorige week al kampioen waren geworden, wilden ze ongeslagen kampioen worden. Na een spannende 4e helft, waarin WSC terugkwam tot 4-3, vocht JO10-3 als leeuwen en won uiteindelijk met 8-3. Coaches Kevin, Roy, Halil en Marc zijn trots op hun spelers, die allemaal gegroeid en sterker zijn geworden. Bedankt voor jullie inzet en op naar het volgende seizoen!

RWB JO11-3

Zaterdag 18 mei speelde RWB JO11-3 hun kampioenswedstrijd in Haarsteeg, na vorige week de derby tegen Baardwijk te hebben gewonnen. Met veel supporters en zenuwachtige koppies betraden ze het veld. Na een spannende start, waarbij Haarsteeg met 1-0 voor kwam, scoorde RWB uiteindelijk de 1-1. Daarna kreeg het team vleugels en won met 2-8. Het feest barstte los met fakkels, spandoeken en kampioensschalen. Het team heeft door samenwerking en plezier een fantastisch seizoen gehad. Trainers/coaches hebben met hun positieve benadering bijgedragen aan deze prestatie. Op naar seizoen 2024-2025!

R.W.B. JO13-1

RWB JO13-1 en vv Baardwijk JO13-1 stonden dit seizoen samen bovenaan. Op de laatste speeldag had RWB een voorsprong van één punt, waardoor beide teams nog kampioen konden worden. Na een gezamenlijk ontbijt en een feestelijke line-up met vuurwerk en veel publiek begon de wedstrijd op de Gaard.

Binnen 8 minuten nam RWB een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Jens Brouwer en Gino van Mil. Vlak voor rust werd het 2-1 door een eigen doelpunt. Na rust kwam Baardwijk sterk terug en creëerde meerdere kansen. Uiteindelijk besliste Sepp van der Schans de wedstrijd met een prachtig doelpunt, waardoor RWB met 3-1 voor kwam te staan. Baardwijk miste nog een grote kans en RWB miste een penalty in de laatste minuut. Na het eindsignaal barstte het feest los!

RWB JO13-1 speelde dit seizoen voor het eerst op een groot veld en werd in de belangrijkste fase kampioen. Baardwijk eindigde als tweede, waarmee beide Waalwijkse clubs een succesvol seizoen beleefden. De wedstrijd werd vastgelegd op camera en Studiowebshot maakte actiefoto’s. RWB JO13-1 bedankt alle supporters voor hun steun. Volgende week speelt het team nog een afsluitend thuistoernooi.