Heusden Vesting leren kennen aan de hand van spreekwoorden

Foto: Wil Gulpen Fotografie - Heusden Nieuws.

WAALWIJK – Afgelopen week is Spreekwoordenroute Heusden officieel geopend: een leuke en leerzame wandelroute van 2,6 kilometer, welke speciaal gericht is op kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Het startpunt van de route is bij het Toeristisch Informatiepunt in Heusden. Dit is tevens de plek waar Thom Blankers, Wethouder Recreatie & Toerisme, het eerste exemplaar van het routeboekje ontving. Deze werd uitgereikt door de kinderen op de omslag en Aileen Kok, directeur van Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat (bezoekdelangstraat.nl).

Na afloop van de opening ging Wethouder Thom Blankers op pad met de genodigden en kinderen en deelde hij zijn enthousiasme over de vele spreekwoorden die hij tijdens de route tegenkwam.

Met de zomervakantie voor de deur is deze activiteit een perfecte vakantietip. De boekjes zijn gratis verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt (Pelsestraat 17, Heusden) en de bibliotheken in de gemeente.

Je vindt een plattegrond en allerlei uitdagende opdrachten in het boekje. Door de opdrachten goed op te lossen kom je uiteindelijk tot een viercijferige code waarmee een echte kluis gekraakt kan worden! Naast de uitdagende opdrachten staat het boekje bomvol interessante tips en weetjes voor zowel kinderen, ouders, grootouders en verzorgers én heeft het een educatief element, aangezien spreekwoorden veel worden toegepast in de Nederlandse taal.

Veel plezier op dit avontuur in de prachtige vestingstad!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen