Konijntjes gedumpt bij Kinderboerderij ’t Erf: getuigen gezocht!

Foto: Kinderboerderij 't Erf

WAALWIJK – Op vrijdag 28 juni, omstreeks tien over vijf in de ochtend, zijn twee konijntjes gedumpt bij Kinderboerderij ’t Erf in Waalwijk. De kinderboerderij hoopt dat mensen die iets hebben gezien zich melden bij de kinderboerderij. De dader mag zich natuurlijk ook zelf melden.

Helaas worden dieren vaak achtergelaten door eigenaren die niet meer voor hen kunnen of willen zorgen, vooral rond de vakantieperiode. Het is belangrijk te onthouden dat huisdieren een levenslange verantwoordelijkheid zijn en geen tijdelijk speeltje. Het zomaar dumpen van dieren is absoluut geen optie!

Ter verduidelijking: bij ’t Erf worden nooit dieren opgevangen. De gedumpte konijnen worden ondergebracht bij de konijnenopvang, wat de kinderboerderij onnodig extra werk en energie kost. Energie die ze liever besteden aan hun eigen dieren, waarvan ze houden en waarvoor ze hun verantwoordelijkheid nemen.

Opmerking: Enkele weken geleden trof de kinderboerderij ook al een doosje met cavia’s bij de poort aan. Mocht je iets verdachts hebben gezien, laat het de kinderboerderij dan weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen