Drunens Wandelfestival 2024 levert 46.365 euro op voor Pink Ribbon

Hoofdsponsor Dennis Münninghoff van Software Society reikt de cheque uit aan Pink Ribbon.
Hoofdsponsor Dennis Münninghoff van Software Society reikt de cheque uit aan Pink Ribbon.
Foto: Stichting Wandelen Tegen Kanker

DRUNEN – De zevende editie van het Drunens Wandelfestival heeft 46.365 euro opgeleverd voor het goede doel. De opbrengst wordt door de stichting Wandelen Tegen Kanker gedoneerd aan Pink Ribbon. Met 1.335 enthousiaste deelnemers, veelal in het roze gehuld, was het een dag van saamhorigheid, herinneringen en hoop.

De traditie van de roze wandeltocht door Drunen bestaat al bijna 20 jaar. De laatste zeven edities onder de noemer Drunens Wandelfestival. “Het was een prachtige dag met een lach en een traan. We zijn sprakeloos over ieders inzet en het enorme eindbedrag”, zei Nicolette Slot, voorzitter van de stichting Wandelen tegen Kanker. “We zijn ontzettend dankbaar voor de steun van alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren. De energie en positiviteit die iedereen meebracht, maakten deze dag onvergetelijk.”

Festivalterrein

Het festivalterrein op de sportvelden van FC Drunen en HV Avanti was bruisend van de activiteiten: met optredens, foodtrucks en verfrissende drankjes. “De Laan der Bezinning was opnieuw een indrukwekkend onderdeel van de route, waar wandelaars even stil konden staan bij hun persoonlijke ervaringen en de strijd tegen kanker.”

Een bijzondere boodschap ontving de organisatie na afloop van Jane, een deelneemster die haar verhaal wilde delen: “Hartelijk dank voor de mooie organisatie. Het was een bijzondere dag op mijn 44e verjaardag. Helaas heb ik zelf uitgezaaide borstkanker in de palliatieve fase, dus ik weet hoe belangrijk donaties zijn voor Pink Ribbon. Grote complimenten voor jullie mooie wandelfestival, ik heb ervan genoten samen met mijn Pink Power best friends groep.”

Geen tekort aan vrijwilligers

Nicolette benadrukte het belang van vrijwilligers voor het succes van het evenement: “We zijn een van de weinige organisaties die geen tekort aan vrijwilligers hebben. Zonder hun inzet zou deze dag niet mogelijk zijn geweest. Bedankt aan al onze vrijwilligers voor hun onmisbare bijdrage.”

Een speciaal dankwoord heeft ze verder voor hoofdsponsor Software Society en alle andere sponsoren die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. “Dankzij hun steun kunnen we blijven bijdragen aan de strijd tegen borstkanker. De inzamelacties met onze roze spaarvarkens, de pink piggies, was ook weer een groot succes. Talloze deelnemers hebben zich zo ingezet om extra fondsen te werven. Het toont aan hoe de gemeenschap samenkomt voor een groter doel.”

De organisatie kijkt uit naar de volgende editie van het Drunens Wandelfestival op: zaterdag 28 juni 2025. “We hopen wederom op een dag vol verbinding, steun en wederzijdse inspiratie. Samen maken we een verschil in de strijd tegen kanker.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen