Jeugdland viert 50 jaar bestaan met een enorme wachtlijst

Foto: Jeugdland Waalwijk

WAALWIJK – Dit jaar viert Jeugdland Waalwijk haar 50-jarig bestaan. De in 1974 opgerichte kindervakantieweek in de gemeente Waalwijk is een begrip geworden. Jeugdland biedt een week vol knutselen, sporten, toneelspelen, dansen, zingen en nog veel meer. Het belangrijkste is echter het plezier dat kinderen van 5 tot en met 12 jaar beleven.

Jeugdland is een non-profitorganisatie die al meer dan 40 jaar deze kinder-vakantie-doe-week organiseert. Traditiegetrouw vindt deze week plaats in de laatste week van de zomervakantie, met een gevarieerd programma vol thema’s en activiteiten.

Dit jubileumjaar wordt echter overschaduwd door een uitdaging: een tekort aan leidinggevenden. “Elk jaar hebben we veel leiding nodig om alle kinderen te kunnen begeleiden in een groepje,” vertelt een woordvoerder van Jeugdland. “Helaas merken we dit jaar dat we te weinig aanmeldingen hebben voor leiding om alle kinderen die op dit moment op de wachtlijst staan, toe te laten voor Jeugdland.”

Daarom doet de organisatie een dringende oproep aan enthousiaste vrijwilligers, jong en oud, om deze week tot een groot succes te maken. Jeugdland zoekt mensen die kunnen helpen bij verschillende activiteiten, bij voorkeur voor de hele week, maar ook voor enkele dagen of dagdelen. “Vrijwilligers worden eerder verwacht zodat wij de dag nog kunnen bespreken. Na de dagsluiting is er corvee en zorgen dat alles weer netjes en opgeruimd is voor de volgende Jeugdland-dag. Vele handen maken licht werk.”

Jeugdland begint dit jaar op zaterdag 10 augustus met het opbouwen en inrichten in het Dr. Mollercollege. “Op deze dag laden wij al onze spullen uit en richten we alle lokalen in voor de Jeugdlandweek. Het is altijd een gezellige middag waarbij leiding elkaar weer ziet en er vooral veel gelachen wordt.”

De officiële start van Jeugdland 2024 is op maandag 12 augustus. Elke dag begint om 9:00 uur met een dagopening verzorgd door de hoofdleiding en om 16:00 uur sluiten wij de dag af. Woensdag is een extra lange dag voor de kinderen van 9 tot 12 jaar, inclusief een avondprogramma.

Elk groepje bestaat uit ongeveer 10 kinderen in de leeftijdsgroepen 5/6, 7/8, 9/10 of 11/12. “Als groepsleiding heb je de gehele week hetzelfde groepje kinderen die jij meeneemt tijdens de Jeugdlandweek,” legt de woordvoerder uit.

Wie graag groepsleiding wil worden maar niet de hele week beschikbaar is, kan gerust contact opnemen via social media of e-mail. “Alle hulp is meer dan welkom! Als je ons komt helpen, krijg je een attentie of een vrijwilligersvergoeding, afhankelijk van de tijd die je bij Jeugdland aanwezig bent. We bespreken samen met jou wat van toepassing is.”

Aanmelden kan via [email protected] of door een appje te sturen naar 0623707182.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen