Tentoonstelling ‘Vertel Me Wie Je Bent’ met workshop in Sint-Jan

Foto: Vrienden van Sint Jan de Doper

WAALWIJK – In de Sint-Jan de Doperkerk in Waalwijk is tot en met 7 juli een nieuwe en interessante expositie te zien. Aan 25 mensen zijn drie vragen voorgelegd: wat is heilig in jouw leven, wat is religieus in jouw leven, en wat is spiritueel in jouw leven.

De verrassende antwoorden en de daarbij horende verhalen zijn te zien tijdens deze boeiende expositie in de kerk, die iedere woensdag- tot en met zondagmiddag gratis te bezoeken is. Verder zal in een workshop op 20 juni die voor iedereen toegankelijk is verder van gedachten worden gewisseld over de expositie en hoe die in relatie staat tot ieders persoonlijke leven.

Tentoonstelling

De drie vragen zijn niet voorgelegd aan religieuze professionals zoals pastores, dominees of kloosterlingen, maar aan een zeer gemengd gezelschap van mensen uit de zorg, het onderwijs, de hulpverlening, het bedrijfsleven en de kunsten. Want deze vragen leven uiteraard niet alleen bij religieuzen maar bij iedereen en in de hele samenleving. De antwoorden zijn gegeven door een groep variërend in leeftijd van 7 tot 75 jaar, verschillend naar opleiding, beroep en achtergrond. De antwoorden op de vragen zijn samengevat in persoonlijke en krachtige teksten, die vervolgens geplaatst zijn op een afbeelding die de inbrengers zelf mochten kiezen. Met als resultaat een bijzonder kleurrijke expositie van 25 verhalen over wat mensen als het heilige of spirituele in hun leven ervaren. Deze boeiende expositie is tot stand gekomen in samenwerking met praktijk ‘De Levensboom’ uit Waspik en in de kerk te zien tot en met 7 juli, iedere woensdag- tot en met zondagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur, toegang is gratis.

Workshop

Bij deze expositie zal op donderdagavond 20 juni van 19:30 tot 21:00 uur in de Sint-Jan een workshop worden gegeven door praktijk ‘De Levensboom’, waar iedereen kosteloos aan deel kan nemen. De workshop begint met een kijkoefening, waarna een gesprek in de groep volgt en iedereen kan vertellen wat de verhalen betekenen voor zijn of haar persoonlijke leven. Het belooft een interessante avond te gaan worden. Aanmelden voor deze (gratis) workshop kan bij Ans Maaijwee via het mailadres [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen