Steun de strijd tegen cystic fibrosis: Koop pluchen luiaardjes bij PLUS Frans Andriessen op 4 mei

Foto:

SPRANG-CAPELLE – Wanneer je gezin plotseling geconfronteerd wordt met een ernstige en ongeneeslijke ziekte zoals cystic fibrosis (CF), ook bekend als taaislijmziekte, rijst al snel de vraag: hoe kan ik helpen?

Je voelt de behoefte om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, behandeling en uiteindelijke genezing van deze ziekte. Daarom organiseren Gerrie Baarslag en Ger Jenneskens, beiden grootouders van een kleinkind met CF, op 4 mei een verkoop en inzameling bij Plus Frans Andriessen in Sprang-Capelle. Ze verkopen pluchen luiaardjes en verzamelen donaties, waarbij de opbrengst volledig naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) gaat. Kom ook even langs! Jouw steun is geweldig!

Het kan ons allemaal treffen. Taaislijmziekte wordt veroorzaakt door een genetische fout in het CFTR-gen. Eén op de 30 mensen is drager van dit gen, zonder daar iets van te merken. Maar als beide ouders drager zijn, heeft een kind 25% kans om de ziekte te erven. Een diagnose van taaislijmziekte na de hielprik zet het leven op zijn kop. De zorgeloze tijd maakt plaats voor serieuze zorgen en ziekenhuisbezoeken. Het betekent een leven met een erfelijke en ongeneeslijke ziekte en een beperkte levensverwachting. Onzekerheid overheerst, met meer vragen dan antwoorden. Gelukkig is er de NCFS, die al meer dan 55 jaar strijdt voor een beter leven en een eerlijkere levensduur voor de 1750 mensen met CF en hun naasten. We zetten stap voor stap vooruit, maar er is nog een lange weg te gaan.

Gerrie en Ger laten zich niet ontmoedigen. Als strijdlustige grootouders geloven ze beiden in een hoopvolle toekomst voor mensen met CF. Wetenschappelijk onderzoek is cruciaal voor het begrijpen van de ziekte en het ontwikkelen van nieuwe behandelingen. De NCFS heeft echter beperkte inkomsten en kan geen geld uitgeven aan dure reclamecampagnes om donateurs te werven. Daarom verkopen Gerrie en Ger op 4 mei pluchen luiaardjes van de NCFS voor slechts € 9,50. Deze lieve, zachte knuffels zijn geschikt voor alle leeftijden en kunnen in de wasmachine worden gereinigd. Ze zullen je hart stelen. Koop een luiaardje en geef hem een speciaal plekje in huis, of doneer hem ter plekke aan de Speelgoedbank Waalwijk als je zelf geen bestemming hebt. Op die manier maak je twee goede doelen blij. Wil je liever gewoon doneren? Ook dat is fantastisch. Je kunt contant geld of je pinpas gebruiken om ons te helpen. We hopen je te zien op 4 mei.

Met vriendelijke groeten en hopelijk tot snel,
Gerrie en Ger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen