De Orrekiedor komt in het Huis van Waalwijk

Foto: HKW

WAALWIJK – In de maand april is een groep keramisten van het Kunstencentrum Waalwijk te gast bij Hedendaagse Kunst Waalwijk in het Huis van Waalwijk. Zij hebben de afgelopen maanden gewerkt in het thema De Orrekiedor.

De Orrekiedor? Wat of wie is de Orrekiedor? Dit is de titel van een gedicht dat Annie MG Schmidt ooit schreef. Het gedicht is heel beschrijvend, waardoor je meteen allerlei beelden op je netvlies krijgt. Dat is wat er ook gebeurd is bij de groep keramisten van het KCW. Zij werden uitgedaagd door hun docent Ellen Brouwers (Art du ell Gilze) om hun keramiekwerk te combineren met andere materialen. Materialen zoals takken, bladeren, veren, kiezelstenen, glazen kralen, enzovoort. Het resultaat is een groep vrolijke en kleurrijke figuren die, in combinatie met een groepswerk, in de expositie te zien zijn. Zondagmiddag 7 april om 14.00 uur wordt de expositie geopend.

De groep keramisten die werk levert voor deze expositie zijn: Ida Rombouts, Els Helderman, Tineke Leijdens, Sandra Pellicaan, Yvonne van Herwijnen, Ies van Mierlo-de Kort, Gerard Birsak, Doortje IJpelaar, Jacqueline van Groningen en Jolanda Maas.

Jozef Mahieu van Hedendaagse Kunst Waalwijk sluit met een drietal nieuwe werken aan bij het thema.

Het Huis van Waalwijk is iedere zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen