Platformeconomie: de trendterm van 2019

Foto: Pixabay

Bijna iedereen maakt er gebruik van: een internetdienst om maaltijden te laten bezorgen, een taxi te boeken, een geschikte vlucht te vinden, een hotelkamer te reserveren of om een schoonmaker in te huren. We doen dit steeds meer en meer. De platformeconomie groeit ontzettend hard en zal naar verwachting alleen maar blijven groeien.

Het platform is een intermediaire organisatie die zelf niet de beschikking heeft over bijvoorbeeld voertuigen, huizen of maaltijden, maar deze producten of diensten wel kan leveren via een app of website. Op deze manier concurreert het platform toch met bestaande taxibedrijven, hotelketens, vliegmaatschappijen en uitzendbureaus.

Dankzij platforms als Thuisbezorgd, Skyscanner, Ali Express, Uber en Bol.com komen vraag en aanbod beter samen dan ooit tevoren. Waar komt deze gigantische groei vandaan? Anno 2019 lopen we allemaal met een smartphone op zak en zijn we gewend om digitale transacties uit te voeren. Zo zijn allerlei diensten binnen handbereik en verlagen de platformen enkel de drempel. Toch zijn er voor- en nadelen van platformeconomie.
Enerzijds biedt het ons gemak en zekerheid, want binnen 3 tikken heb je een heerlijke maaltijd besteld, waar je digitaal al voor betaald hebt. Maar er kleven wel degelijk nadelen aan deze platformeconomie. Denk maar eens aan de hoeveelheid data die verzameld wordt en die men vervolgens gebruikt om je gedrag te sturen.

Toch blijft de platformeconomie groeien, omdat dit de plek is waar vraag en aanbod elkaar optimaal vinden. We leven nu eenmaal in de digitale tijd waarin alles zeer snel gaat. Vergelijk het met iets online opzoeken. Je tikt een zoekopdracht in en je verwacht dat het antwoord of product op de eerste pagina van Google getoond wordt. Als bedrijf wil je op deze eerste pagina staan, omdat klanten vaak niet verder kijken dan pagina één. Zorg er daarom voor dat je op termen vindbaar bent die in de zoekopdrachten voorkomen. Werk dus aan je online zichtbaarheid.

Geen idee waar te beginnen? Perfect Sales helpt je graag. Wij zijn gespecialiseerd in zoekmachine-optimalisatie ofwel zoekterm positionering en zorgen ervoor dat jouw bedrijf een eerste-pagina-positie krijgt. Daarnaast werken we ook nog eens volgens het No Cure – No Pay principe, wat inhoudt dat er alleen betaald hoeft te worden indien de afgesproken zoektermen op de eerste pagina getoond worden. Zorg er samen met Perfect-Sales voor dat jouw bedrijf direct gevonden wordt! Bel voor meer informatie 013-2201111 of mail naar [email protected].

Perfect-Sales B.V.
013 2201111 / 06 51417574
www.perfect-sales.nl

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden