DuckDuckGo vs. Google: Wordt de zoekgigant langzaam ingehaald?

Foto: Flickr

Wanneer wij iets online willen opzoeken, gebruiken we vrijwel automatisch de zoekmachine van Google. Het is ook een werkwoord geworden; even “iets googlen”. Google is ontzettend populair, maar de zoekmachine DuckDuckGo begint ook steeds meer terrein te winnen. Welke zoekmachine is beter? En wat zijn de voor- en nadelen van Google ten opzichte van DuckDuckGo?

Google is de meeste bekende en uitgebreide zoekmachine die er op dit moment is. Je tikt wat in en je krijgt direct de meest relevante antwoorden. Google zal ook niet zo snel van de troon gestoten worden. Google volgt veel van je activiteiten via je apparaten en weet hoe lang je op een website bent geweest, welke plaatsen je bezocht hebt en wat al je vorige zoekopdrachten waren. Dit heeft allemaal invloed op de zoekresultaten die jij te zien krijgt wanneer je weer een nieuwe zoekopdracht geeft. Google toont je resultaten die, op basis van de verzamelde data, het beste bij je passen. Handig wel, maar waarom alle gegevens delen met deze zoekgigant?

DuckDuckGo is een zoekmachine waarmee je veilig en anoniem online kunt zoeken. Zij behandelen je iedere keer weer als een anonieme gebruiker. In principe volgen zij dus niet je online zoekgedrag en activiteiten. Hierdoor krijg je zoekresultaten te zien die niet gebaseerd zijn op je eerdere zoekopdrachten. Wist je dat je tegenwoordig ook de zoekmachine DuckDuckGo kunt instellen als standaard-optie binnen Google Chrome? Of DuckDuckGo beter is dan Google, is subjectief. Wél groeit deze zoekmachine sneller dan verwacht. Al zal het merendeel toch Google blijven gebruiken. Dit is dan ook de plek voor bedrijven om online vindbaar te zijn en hoog in de zoekresultaten te komen.

Wil jij met jouw bedrijf hoger in de Google zoekresultaten komen te staan bij relevante zoekopdrachten? Perfect Sales helpt je daar graag bij. Wij werken volgens het No Cure – No Pay principe, wat inhoudt dat er alleen betaald wordt als de afgesproken zoektermen op de eerste pagina worden vertoond. Als klant heb je dus de zekerheid dat je pas hoeft te betalen als er resultaat geboekt wordt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden