Converteren, ook al staat u niet bovenaan in Google?

Foto:

Bovenaan in Google is dé plek waar u wilt staan met uw producten of diensten. Helaas is het niet makkelijk en vanzelfsprekend om bovenaan te komen. Google heeft immers maar 10 plekken te vergeven. Wat cruciaal is, zijn de juiste zoektermen.

U hoeft de strijd niet aan te gaan met andere bedrijven om op de meest gezochte woorden gevonden te worden. Wanneer u kiest voor de wat specifiekere zoekwoorden, kiest u ook voor warmere leads.
Newsflash: bovenaan staan in Google staat niet gelijk aan het hebben van de meeste klanten.

Stelt u zich eens voor dat u een schoenenwinkel heeft en enkel damesschoenen verkoopt. U wilt dan ook dat alleen vrouwen uw winkel bezoeken. Heren die zoeken naar nieuwe gympen zullen niet slagen in uw winkel en daarom gelijk weggaan. Denk daarom na over wie u graag binnen ziet lopen!

Online zien we exact hetzelfde gebeuren. Bezoekers klikken misschien wel op uw site die op de eerste pagina verschijnt, maar klikken ook gelijk weg omdat het niet aansluit bij hun verwachtingen en doel waarmee ze op uw website kwamen. Als u ook nog betaalt per klik, is dit ook nog eens geldverspilling. Verspil uw tijd, geld en moeite niet in de strijd om de beste positie voor een short-tail keyword, maar kijk naar long-tail keywords. Dit zijn zoekopdrachten met meerdere woorden, waardoor de concurrentie en kosten laag zijn. Bijvoorbeeld “witte dames sneakers maat 39”.

Ook mobile search laat zien dat er bij veel zoekopdrachten long-tail keywords worden ingevoerd. Bezoekers verwachten een website die beter aansluit bij hun zoekopdracht en zijn daardoor eerder geneigd te converteren. U hebt meer aan 10 zeer gerichte bezoekers dan 50 niet gerichte. Steek daarom minder tijd in de strijd om een zoekterm met veel zoekvolume, maar verplaats u in de bezoeker en zijn zoektocht!

Heeft u hier interesse in? Perfect Sales is gespecialiseerd in zoekterm positionering en helpt u hier graag bij. Bel voor meer informatie: 013-2201111 of mail naar [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden