Fiets mee voor een lamp in de kroonluchter van petflessen!

Foto: Kroonluchter Waalwijk

WAALWIJK –  De kroonluchter, gemaakt van petflesjes, reist door onze gemeente en schittert momenteel in jongerencentrum Tavenu in Waalwijk. Tegelijkertijd wordt er druk gerecycled voor een uitbreiding. Doe ook mee en wie weet hangt straks ook jouw lamp in de kroonluchter!

Wat is de Kroonluchter Waalwijk precies?

De Kroonluchter Waalwijk werd in 2022 onthuld. Het is een prachtig kunstwerk dat bestaat uit zo’n 2.000 versnipperde petflessen. Dit opmerkelijke stuk is het resultaat van de inzet van zo’n 1.065 enthousiaste mensen van verschillende scholen, verenigingen en organisaties uit Waalwijk.

Wat betekent de uitbreiding?

Er wordt momenteel volop gerecycled. De Kroonluchter Waalwijk krijgt namelijk een extra ring met 24 lampen bij. We zijn al langs 10 locaties van Mikz Kinderopvang geweest, Scouting AZ en Scouting MBG, Theater De Leest, het Dr. Mollercollege en de Tavenu. Daar hebben jongeren samen met Yes We Can Clinics voor de Tavenu-lamp gefietst.

De uitbreiding wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen inwoners, bedrijven en organisaties. Hierdoor wordt de kroonluchter niet alleen groter en mooier, maar verbindt het ook onze gemeenschap in recycling!

Doe jij ook mee?

Wil jij met jouw organisatie ook een lamp bijdragen aan de kroonluchter? Stuur dan een e-mail naar [email protected] en meld je aan! Bedrijven, (sport)verenigingen, wijkcentra, evenementen: de ReCycle komt graag naar je toe! Al 565 fietsers hebben al meegedaan aan de uitbreiding. Voor meer informatie kun je terecht op www.kroonluchterwaalwijk.nl

De Kroonluchter Waalwijk zal nog zeker een maand te bewonderen zijn in de Tavenu. Fiets mee met jouw organisatie en wie weet hangt het kunstwerk, inclusief jullie lamp, binnenkort in jullie eigen hal of kantine.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen