NK tegelwippen 2024

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Van 21 maart t/m 31 oktober 2024 is het NK tegelwippen en de gemeente Waalwijk doet ook weer mee! Een strijd tussen ruim 100 gemeentes met als doel om zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen. Iedereen kan meedoen door tegels in z’n eigen (gevel)tuin te vervangen voor groen. Zorg dat je buren in de aanslag staan, want er is werk aan de winkel!

Hoe werkt het?

Het NK tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. De gemeente die de meeste tegels wipt wint! Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de tegelteller van onze gemeente opgeteld. Dat kan hier: nk-tegelwippen.nl/meedoen. Wie weet ben jij wel de wipper van de maand of winnen we als gemeente de Gouden schep.

Waarom tegelwippen?

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen, heeft een positief effect op onze gezondheid én zorgt voor meer insecten en dieren. Kijk voor meer informatie en tips voor het wippen op nk-tegelwippen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen