Gratis compost en kans op een compostbak!

Foto: Pix4Profs / Jan Stads

WAALWIJK / SPRANG-CAPELLE – Op zaterdag 23 maart kunnen jullie weer gratis compost ophalen bij de gemeente als blijk van waardering voor jullie inzet in het goed scheiden van gft en groenafval. Ook geeft de gemeente dit jaar weer vijf compostbakken weg om meer mensen aan te moedigen om te gaan composteren.

Gratis compost

Als inwoners van de gemeente Waalwijk kunnen jullie gratis compost ophalen bij de milieustraat in Sprang-Capelle, aan de Dullaertweg. Dit kan tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur. Zorg ervoor dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt en neem een schep, emmer of zak mee. Jullie kunnen maximaal 1 kuub meenemen.

Kans op een compostbak

Net als vorig jaar verloot de gemeente vijf opvouwbare compostbakken van 300 liter. Als inwoners van de gemeente Waalwijk kunnen jullie kans maken door een mailtje te sturen naar [email protected] met jullie huisadres en telefoonnummer. Vermeld ‘Compostactie 2024’ als onderwerp van de mail. Aanmelden kan tot en met 22 maart.

Goed voor je tuin

Van gft maakt de gemeente compost, een waardevolle grondstof. Door afval opnieuw te gebruiken, dragen we met zijn allen bij aan een beter milieu. Compost verbetert de tuinbodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen