Start groot onderhoud tweede deel Akkerlaan

WAALWIJK – Op dit moment voert aannemer BAM in opdracht van de gemeente Waalwijk groot onderhoud uit in de Drunenseweg, Eikendonklaan en een deel van de Akkerlaan. In de week van 11 maart zal ook gestart worden met de werkzaamheden aan de aansluiting van de nieuwe wijk Akkerlanen op de Akkerlaan ter hoogte van de Berkenlaan. Dit gebeurt eerder dan gepland, wat goed nieuws is, aangezien het combineren van de werkzaamheden de overlast zo kort en minimaal mogelijk houdt.

Wat gaat de gemeente Waalwijk doen?

  • Vervangen van de bovenste laag van het wegdek.
  • Creëren van een veilige oversteek voor voetgangers en fietsers door het aanleggen van een middenberm met opstelplaats. Hiervoor wordt de weg iets verlegd.
  • Om deze verlegging mogelijk te maken, zullen 12 bomen gekapt worden. Later worden er 13 nieuwe bomen geplant in de omgeving van de oude bomen.
  • Verwijderen van het fietspad aan de kant van de Berkenlaan, waarvoor groen wordt teruggeplant.

Heeft u hier last van?

Om deze werkzaamheden uit te voeren zal de gemeente Waalwijk dit deel van de Akkerlaan afsluiten. Gebruikers worden omgeleid via borden via de Groenewoudlaan en Eikenlaan.

Wat is de planning?

In de week van 11 maart zal gestart worden met het kappen van de bomen, waarna de andere werkzaamheden zullen volgen. De verwachting is dat de werkzaamheden eind april afgerond zullen zijn.

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u gerust contact opnemen met projectleider Dennis van Boven via e-mail [email protected]. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 0416 – 683456.


De foto’s zijn woensdagmorgen 6 maart gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen