Gemeente Waalwijk nodigt ieder jaar alle groepen 7 en 8 uit voor DemocraCity

WAALWIJK – Vandaag ondertekenden Matthijs van Tuijl van ProDemos en burgemeester Sacha Ausems een samenwerkingsovereenkomst. Samen hebben we de ambitie om ook onze jonge inwoners in de gemeente te betrekken bij de lokale politiek.

Jaarlijks worden alle groepen 7 en 8 in de gemeente uitgenodigd om DemocraCity te spelen. Een educatief simulatiespel waarbij de basisschoolleerlingen zelf een stad inrichten. Groep 8 van basisschool OBS Villa Vlinderhof speelde het spel vandaag. De kinderen tekenden de overeenkomst symbolisch namens alle leerlingen van groep 7 en 8 in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.

De leerlingen leren op een laagdrempelige manier welke taken een gemeente heeft. Ook ervaren ze op welke manier de gemeente besluiten neemt. Maar dat is niet alles. Ze leren ook om hun mening te vormen én te geven. En hoe overleg, argumentatie, een meerderheid vormen en overeenstemming bereiken nodig zijn in een democratie.

Met de klas naar het stadhuis

Alle groepen 7 en 8 uit Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik zijn uitgenodigd om DemocraCity te komen spelen in de raadzaal van het stadhuis. Na het spelen van het spel volgt een meet & greet met een lokale politicus. Een raadslid, wethouder of de burgemeester. De leerlingen mogen deze politicus alle vragen stellen die ze willen. Meer weten of een klas aanmelden? Neem dan contact op met Tjietse Broeders van de griffie via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen