Doe mee op World Cleanup Day!

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Op zaterdag 17 september is het weer zover: World Cleanup Day. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Ruim 160 landen gaan de planeet een grote schoonmaakbeurt geven.

In onze gemeente

Ook in de gemeente Waalwijk helpen inwoners mee. Hoe? Door zoveel mogelijk afval samen op te ruimen in onze gemeente. Wil je opruimen met een grote groep en verwacht je veel afval te gaan verzamelen? Laat het de gemeente dan weten. De gemeente ondersteunt dan graag! Aanmelden kan via [email protected].

Voor je eigen actie kan je een bijdrage van maximaal 150 euro aanvragen. Dit gaat volgens de richtlijnen van het wijkbudget. Meer informatie vind je op https://meedoen.waalwijk.nl/wijkbudget-subsidie.

Hulpmiddelen

De gemeente verstrekt diverse hulpmiddelen. Denk aan een veiligheidsvest, handschoenen, afvalgrijpers en afvalzakken. Heb je wat nodig? Laat het vóór 15 september weten via [email protected]. Doe dit snel, want de voorraad is beperkt!

Zap’er worden

Wil ook na World Cleanup Day je gemeente schoonhouden? Dat kan! Als ZwerfAfvalPakker (zap’er), kun je het hele jaar door zwerfafval in je buurt opruimen. Dus wanneer het jou uitkomt. Meer informatie of gelijk aanmelden? Ga dan naar de website: www.waalwijk.nl/zappers

Bron: Gemeente Waalwijk

Cookieinstellingen