Onthulling watertappunt op basisschool de Krullevaar in Sprang-Capelle

Wethouder John van den Hoven heeft maandagmiddag 26 november op basisschool de Krullevaar in Sprang Capelle het eerste watertappunt onthuld. Deze onthulling staat symbool voor de samenwerking van de gemeente met meerdere partijen om het drinken van water te stimuleren onder alle scholen in de gemeente Waalwijk.

Vanuit het programma Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) zet de gemeente Waalwijk zich in voor een gezonde omgeving in Waalwijk, waaronder ook de gezonde schoolomgeving. Samen met de partners Stimuleringsfonds Rabobank, Aqua Chain, Brabant Water, Vissers Waalwijk en Gemeente Waalwijk komt op alle scholen in Waalwijk een watertappunt en krijgen alle kinderen een bidon. Juvat Westendorp van de landelijke vereniging JOGG was aanwezig om de opening feestelijk te omlijsten door de kinderen een dans te leren op het nummer Uptown Funk van Bruno Mars. Op het schoolplein konden kinderen een balletje trappen met dank aan RKC Waalwijk en kregen kinderen water van Brabant Water.

Het realiseren van watertappunten op scholen past naadloos in de hoofddoelstelling van GO: bijdragen aan een gezonde levensstijl. Sport, cultuur, beweging en gezondheid: ze leveren hieraan allemaal een positieve bijdrage en verbinden mensen. Denk aan verbetering van leefbaarheid en integratie, bevordering van sociale contacten en de ontwikkeling van lichaam en geest.