Van Mossel vergroot PSA en KIA netwerk in België door overname groep Van Kelst

Eric Berkhof, André van Kelst, Christophe van Meldt en Koen Claesen
Eric Berkhof, André van Kelst, Christophe van Meldt en Koen Claesen
Foto: van Mossel

Waalwijk/Antwerpen – Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, is de nieuwe eigenaar van de groep Van Kelst met PSA vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven en een KIA vestiging in Aarschot. De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en is gepland om voor eind december dit jaar te worden afgerond.

Van Mossel heeft een overeenkomst bereikt met de familie Van Kelst en wil met deze overname haar groei ambities verderzetten op de Belgische markt. Christophe Van Kelst zal de dagelijkse leiding krijgen over de Belgische Van Mossel Peugeot – Citroën vestigingen. Minder dan een jaar geleden werden zowel de Antwerps/Vlaams-Brabantse dealergroep GMAN als de Limburgse Groep Bruyninx reeds overgenomen door Van Mossel en recent werd ook Mercedes CAC Turnhout overgenomen.

Strategische aanvulling in België

De groep Van Kelst is een familiale groep met zes concessies die opgericht is door André Van Kelst. Met de overname neemt de Van Mossel Automotive Groep al het personeel over dat werkzaam is.

“We waren al in België actief, zowel met Peugeot, Citroën, DS als KIA, met de dealergroep Van Mossel Bruyninx”, zegt Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep. “Het toevoegen van meerdere locaties van deze merken is een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige leasemaatschappijen en onze huidige dealergroepen Van Mossel Bruyninx, Van Mossel GMAN en Van Mossel CAC.”

Christophe Van Kelst vult aan: “We hebben zeer veel vertrouwen in Van Mossel als overnamepartij. We zullen onze klanten nog beter kunnen bedienen door de diversiteit aan gerelateerde activiteiten en schaalvoordelen die Van Mossel ons kan bieden. Ook voor de medewerkers kunnen we een stabiele toekomst bieden bij Van Mossel Automotive Groep. En uiteraard geldt voor de klanten dat ze onveranderd de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze dat gewend waren.”

Over Van Mossel Automotive Groep

De Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. Het bedrijf telt ruim 150 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Infiniti, Mitsubishi en MG. Verder exploiteert zij 7 Occasion vestigingen en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 83.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met ruim 3.200 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €2,5 miljard op jaarbasis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen