Houten plantenbakken in alle maten

Tuinwaardig uit Waalwijk richt zich op duurzame producten voor de inrichting en onderhoud van de tuin. Onlangs heeft het bedrijf haar assortiment flink uitgebreid met een nieuwe collectie houten plantenbakken. Deze worden op bestelling handgemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en houtsoorten.

De meerwaarde van een plantenbak

Er is steeds meer keus in plantenbakken en dat is niet verwonderlijk. Een houten plantenbak versterkt uw tuinontwerp en maakt uw buitenruimte helemaal af. Een plantenbak is ideaal als eyecatcher in de tuin en wordt ook gebruikt om een tuin op te delen of een scheiding te maken. De natuurlijke uitstraling van hout in combinatie met beplanting zorgt voor een stoer en warm uiterlijk. Omdat een maatwerk houten plantenbak in allerlei afmetingen verkrijgbaar is wordt deze ook steeds vaker op een balkon of dakterras toegepast. Ongeacht welk formaat u kiest, een houten plantenbak kunt u altijd gebruiken om bepaalde plekken te benadrukken. Een plantenbak kan gevuld worden met allerlei beplantingen en bomen. Daarom worden ze ook wel bloembakken of boombakken genoemd. De laatste tijd wordt er vaak gekozen voor vijgen of olijven. De nieuwste generaties van deze soorten zijn zo gekweekt dat ze beter tegen ons Nederlandse klimaat kunnen dan vroeger. Het zijn ook bij uitstek beplantingen die het goed doen in een houten plantenbak. De vijg bijvoorbeeld, heeft beperkte wortelruimte nodig als u wilt dat hij veel vruchten vormt. Boomsoorten die ook vaak in een houten plantenbak worden gebruikt zijn esdoorns, berken of dakplatanen. Het wortelgestel zal zich niet zo uitgebreid vertakken als dat van bomen in de volle grond en daardoor zal de omvang kleiner blijven. Dit is vaak zeer wenselijk, want niet iedereen heeft een grote tuin waar bomen onbeperkt kunnen blijven groeien.

Maatwerk houten plantenbak

Een tuin die mooi onderhouden is en er mooi bij ligt, heeft toch net dat beetje extra meerwaarde. Een plantenbak is een belangrijk onderdeel om uw tuin een mooie uitstraling te geven. Tuinwaardig vindt dat een plantenbak garant moet staan voor een stevig en duurzaam product, dat ook vele jaren mee moet gaan. Er is geen sprake van massaproductie, want iedere houten plantenbak wordt met zorg handgemaakt. Dit ziet men ook duidelijk terug in de details en afwerking van de bakken en door het gebruik van de beste materialen staat het bedrijf garant voor kwaliteit van de bovenste plank. Vakmensen maken het verschil tussen ‘een paar planken aan elkaar schroeven’ en echte kwaliteit plantenbakken samenstellen. Zo levert Tuinwaardig iedere keer weer een uniek product gemaakt door puur Nederlands vakmanschap. Een houten plantenbak wordt vanuit de binnenzijde met RVS schroeven afgewerkt. Omdat er geen schroeven aan de buitenkant zichtbaar zijn behoudt de bak een strak uiterlijk. Een maatwerk houten plantenbak staat 3 cm vrij van de grond. Hierdoor kan de plantenbak aan de onderzijde ventileren, is er minder waterslag en wordt de levensduur van de plantenbak flink verlengd. In de bodem van de plantenbak zitten altijd naden om het overtollige water af te voeren. Het bedrijf werkt onder andere met eiken, bankirai, meranti en mahonie hardhout. Deze plantenbakken zijn van hoge kwaliteit, zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen het gehele jaar door buiten staan. Tuinwaardig informeert u graag over de mogelijkheden van een maatwerk plantenbak en op afspraak bent u natuurlijk ook van harte welkom in onze werkplaats.

Meer informatie: Tuinwaardig / tel: 0416-855253 / www.tuinwaardig.nl

gallery
85949
Houten plantenbakken in alle maten
Tuinwaardig uit Waalwijk richt zich op duurzame producten voor de inrichting en onderhoud van de
https://waalwijk.nieuws.nl/zakelijk/20181212/houten-plantenbakken-maten/
2018-12-12T15:42:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/12/12153644/tn_houten-plantenbakken-in-alle-maten-1.jpg
houten plantenbakken, plantenbak, plantenbakken, tuinwaardig
Nieuws, Zakelijk