Beschuldigingen over Van Mossel Automotive Groep zijn vals, dader is gepakt

Foto: van Mossel

Waalwijk, 12 december 2017 – Na forensisch recherchewerk heeft Van Mossel Automotive Groep de medewerker ontmaskerd die doelbewust onterechte beschuldigingen van fraude aan De Telegraaf en relaties van Van Mossel Automotive Groep heeft geuit.

De man is uitgebreid verhoord en heeft bekend moedwillig schade te hebben berokkend aan zijn werkgever, zonder dat er enige grond voor de beschuldigingen is. Algemeen Directeur Eric Berkhof van Van Mossel Automotive Groep spreekt van een persoonlijk drama voor de betrokkene, die te kampen heeft met psychische problemen.

De Telegraaf publiceerde op 5 december j.l. een verhaal waarin Van Mossel Automotive Groep door een “klokkenluider” werd beschuldigd van frauduleuze handelingen. Één dag eerder hadden belangrijke relaties van het bedrijf via een anonieme e-mail dezelfde beschuldigingen ontvangen. Recherchewerk door een gespecialiseerd forensisch onderzoeksbureau bracht de bron van de beschuldigingen aan het licht. Na aanvankelijke ontkenningen bleek uit onderzoek van de laptop en smartphone van de medewerker onomstotelijk dat de betrokken medewerker de dader was. Hij bleek de afgelopen maanden in accounts van collega’s te hebben ingebroken om zodoende “bewijs” te creëren voor zijn beschuldigingen. Nadat zijn computers in de nacht van donderdag op vrijdag j.l. met behulp van politie en justitie zijn geconfisqueerd, bekende de man aan bedrijfsrechercheurs dat hij het bewijs had gefabriceerd. Hij verklaarde dit ook schriftelijk. Hij handelde uit frustratie en beschreef zijn daden als een “roep om aandacht”. Hij blijkt al enige jaren in psychiatrische behandeling te zijn, maar zegt nog steeds grote psychische problemen te hebben. Dit laatste was niet bekend bij zijn werkgever.

Bizar

“Dit is natuurlijk een bizar verhaal, en een groot persoonlijk drama voor deze medewerker. Gezien de ernst van zijn daden hebben wij hem op staande voet moeten ontslaan, maar wij hebben hem ook aangeraden zo snel mogelijk hulp te zoeken. Indien mogelijk zullen we hem hierbij helpen”, stelt algemeen directeur Berkhof. “Na de aanvankelijke schrik werd al snel duidelijk dat er inhoudelijk niets van de aantijgingen klopte en dat werd ook direct bevestigd door onze financiële partners. Ook is er geen onderzoek gestart door derden, zoals De Telegraaf ten onrechte schrijft. Het is natuurlijk te gek voor woorden, dat de verzinsels van één verward iemand zonder wederhoor door de pers wordt overgenomen, maar je hebt er wel mee te maken. Eén belletje naar de betrokken partijen was voldoende geweest om deze commotie te voorkomen”.

Berkhof geeft aan dat de rust weer is teruggekeerd. “Maar dit raakt ons natuurlijk wel. Het is erg pijnlijk om een totaal ongefundeerd verhaal over ons zo in een ochtendblad te zien staan. Niet alleen ik, maar ons hele team van keihard werkende mensen wordt als onbetrouwbaar neergezet en een fantastisch bedrijf wordt bewust door het slijk gehaald. Maar we willen dit nu zo snel mogelijk achter ons laten en ons weer richten op onze activiteiten”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen