Nieuw pand Chocolaterie Marie-Louise is droom die uitkomt

WAALWIJK – Na twee weken van verhuizen en verbouwen openden woensdagavond de nieuwe zaak van Chocolaterie Marie-Louise de deuren. In het voormalige pand van kledingzaak The Scene in winkelcentrum De Els komt de droom van eigenaresse Marie-Louise Ansems uit.

De afgelopen acht jaar zat Chocolaterie Marie-Louise op de hoek Stationsstraat- Margrietstraat. Het is een mooi pand, maar voor Marie-Louise niet ideaal voor de verkoop van haar bonbons, chocolade en ijs. “Al jaren is het mijn wens om dichter naar het centrum te verhuizen. Daar is het te doen. In de Stationsstraat miste ik de klanten die een impulsaankoop deden. Ik zat te ver van de andere winkels. Bij verschillende festiviteiten in het centrum was mijn zaak altijd open, maar doordat ik niet in de loop van andere winkels zat, was het in mijn Chocolaterie vaak rustig op zulke dagen. Al heb ik het in die acht jaar wel goed gedaan, anders blijf je al die tijd niet open.”

‘Superdruk’

Nu heeft ze naar eigen zeggen een mooie plek gevonden. Een plek die de afgelopen twee weken – Marie-Louise sloot haar vorige pand op 24 februari – een fikse verbouwing onderging. “We hadden het superdruk. We hebben er een nieuwe vloer in gelegd, alles geverfd. Alle kasten zijn nieuw”, somt Marie-Louise op.

Haar nieuwe winkel is iets groter dan het pand aan de Stationsstraat, maar de belangrijkste verandering is de logischere indeling van haar zaak in De Els. “In mijn vorige winkel was het gedeelte achter de toonbank niet goed zichtbaar, waardoor klanten die producten vaak niet wisten te vinden. Vanaf nu kunnen we overal goed bij.”

Chocozoen

Marie-Louise was vooral bezig met het aanleggen van een nieuwe winkelvoorraad voor de opening van woensdag. “Al onze producten zijn vers. Die kon ik niet bewaren en heb dus alles opnieuw moeten bestellen.” Zoals haar in Waalwijk unieke Chocozoenen, een variant in twintig verschillende smaken op wat voorheen negerzoen heette. Marie-Louise: “Een heel mooi en lekker product, ook als traktatie voor een feestje of gewoon als je visite hebt.” Verder vindt de klant er alle producten en merken die Marie-Louise voorheen ook in haar zaak had. Op donderdag gaat de Chocolaterie weer open voor het publiek. Dat profiteert vanwege de opening de komende tijd van kortingen op alle paaseitjes en op zakjes fudge-chocola.

Chocolaterie Marie-Louise
De Els 4
Waalwijk
Facebook

Reacties