Te Koop: Grotestraat 314 Waalwijk (met video)

Zeer luxe en sfeervolle herenwoning in het centrum van Waalwijk met oprit, dubbele garage en een 40 meter diepe achtertuin op het zuiden. Vraagprijs € 1.150.000,- k.k.

Prachtig herenhuis in Waalwijk te koop

Als je huis een eigen film verdient. Kijk en droom een beetje weg. Het ultieme thuis, middenin Waalwijk. Grotestraat 314 staat nu te koop. Deel je mee?Meer informatie of de uitgebreide brochure ontvangen? Neem contact op met ons kantoor.

Geplaatst door Allround Makelaardij Waalwijk op Woensdag 10 oktober 2018

Als de enige grens die van je eigen fantasie is.

Je nieuwe huis moet iets uitstralen. Je wilt er de juiste hoeveelheid grandeur vinden en toch direct het gevoel hebben dat het ook een echt gezellige plek is. Je zoekt ruimte en rust, sfeer en warmte. Je wilt een huis uit duizenden vinden, dat je moeiteloos en oprecht je thuis noemt. Het kan nu allemaal, want Grotestraat 314 in Waalwijk staat te koop. De bijna 200 jaar oude patriciërswoning geeft je alles wat je zoekt en voegt daar nog de perfect sluitende combinatie van ouderwets en modern aan toe. Om maar aan te geven dat je het dus wél allemaal kunt vinden.
De huidige bewoners kochten het herenhuis in 2004. “We zijn twee jaar bezig geweest met verbouwen. Ons huis verkeerde in vervallen staat en we hebben alles opnieuw gemaakt, tot aan het dak toe. Nu hebben we een uniek thuis, met alles wat we kunnen wensen en toch willen we voor een volgende stap gaan. Om een keer helemaal zelf te bouwen.” Je ziet nu vast de niet te missen kans. Je kans op het thuis waarvan je misschien wel dacht dat je het nooit zou vinden. Je kan onmogelijk veel moeite hebben om te zien dat juist deze vrijstaande woning middenin Waalwijk de plek is waar je alles hebt voor een lekker leven.

Groot en groots

Je hoeft maar over de drempel van de voordeur te stappen om te weten dat de woning niet zomaar groots, maar ook nog groots is. Het hoge plafond, de fraaie trap, de brede gang en de marmeren vloer geven je een perfect beeld van alles dat je nog staat te wachten. Neem de keuken. “We hebben de vroegere bijkeuken opengebroken en een grote ruimte gemaakt. Nu hebben we alle plek, met een mooie toegang naar de wijnkelder erbij.” Groot is niet meer het juiste woord. Royaal past beter om de keuken, maar ook de zit-, eet-, en bioscoopkamer te omschrijven. Je hebt er alle plek om heerlijk samen te zijn en lekker je gang te gaan. Op de bovenverdieping heb je met drie ruime slaapkamers juist een mooie eigen plek voor iedereen. En dan is er nog de zolder. De zolder met de fraaie spanten, als een omgekeerde boot. De zolder die zo groot is dat je je misschien niet eens kunt voorstellen wat je er allemaal mee kunt doen. Ga er gewoon eens staan en probeer het. De meest geweldige dingen komen ongetwijfeld in je op. Het kan allemaal in de woning waar de enige grens die van je eigen fantasie is.

Perfecte combinatie van origineel en modern

“Overal in huis hebben we de mooie originele stukken en delen bewaard of hergebruikt. We hebben ze gecombineerd met het comfort en de luxe van nu. We hebben met opzet gekozen voor rustige kleuren, om te zorgen dat ons huis ook een echt thuis is.” Je komt vast ogen tekort als je het wijze besluit neemt om een bezichtiging te plannen. Alles is, tot in de kleinste details, om door een ringetje te halen. Overal is goed over nagedacht. Neem de televisie in de woonkamer, die in de schouw verdwijnt. Neem de bijzonder fraai afgewerkte en al eerder benoemde wijnkelder, maar ook de bijzonder fraai herstelde keukenkastjes en het feit dat je in alle slaapkamers airco hebt. Niets is te gek in dit gemeentelijke monument uit 1824. Je hoeft in principe ook helemaal niets te doen om te kunnen verhuizen. Zet je eigen spullen neer, trek je makkelijke kleren aan en je hebt het thuis waar je je blijft verwonderen.

Oase van rust middenin Waalwijk

“Binnen, maar ook in de tuin, merk je aan niets dat we hier middenin Waalwijk wonen. Het is echt een ideale plek om tot rust te komen na een dag hard werken. Inkijk hebben we nergens en de tuin is zo diep dat we ons hier heel erg vrij voelen.” In die tuin op het zuiden moet je een eindje wandelen om bij de dubbele garage achterin te komen. Zo’n 35 meter om precies te zijn. Op deze locatie… Je hebt er een overdaad aan zonlicht. Heb je liever wat schaduw? Dan ga je onder de overkapping zitten en draai je het lamellendak dicht. Dan kun je er zelfs in de regen prima blijven zitten. Je kunt in totaal wel vijf auto’s parkeren op je eigen terrein. Al die dingen heb je middenin Waalwijk-centrum. Dichtbij alles en toch met het gevoel dat je zo vrij als een vogel woont. Maar sta je op het balkon, dan kijk je tot aan het Raadhuisplein. Dan kun je niet anders dan je stiekem (of gewoon heel openlijk) de koning van Waalwijk voelen.

Jouw toevoeging aan de geschiedenis

1.150.000 Euro. Dat is de vraagprijs voor Grotestraat 314 in Waalwijk. Voor dat bedrag koop je natuurlijk veel meer dan zomaar een huis. Je koopt alle vrijheid van de wereld. Je koopt het thuis waar warmte en moderne luxe om je gunst lijken te strijden. Ga gewoon eens kijken. Een woning met zoveel grandeur kun je niet op een foto vastleggen of met een pen beschrijven. Die woning moet je beleven. Daar moet je in de gang gaan staan, je mond een klein beetje open laten vallen en je gewoon overgeven aan de ruimte, de rust. Bedenk je eens hoeveel geschiedenis dit huis al heeft. Wat hier allemaal al is gebeurd en wat jij daaraan kunt toevoegen. De enige grens die daar aan zit, is die van je eigen fantasie. Veel plezier!

Indien je graag een virtuele tour door de woning wilt ervaren, neem dan contact op met ons kantoor en wij sturen de link door.

Enkele pluspunten van deze woning

– Afwerking en onderhoud is te kwalificeren als ‘’zeer goed’’
– Gelegen in het centrum van Waalwijk;
– De woning is in de afgelopen jaren compleet en luxe gerenoveerd;
– De woning is voorzien van een dubbele garage uit 2010;
– Beschikt over 5 parkeerplaatsen op eigen terrein;
– Voorzien van elektrische bedienbare gordijnen en een compleet domotica systeem;
– Gehele woning is voorzien van airco, vloerverwarming en alarminstallatie;
– De overkapping is in 2014 geplaatst;
– Het gebruiksoppervlakte bedraagt 1.003m² echter is 13m² aan de voorzijde van de woning niet kadastraal vastgelegd, omdat dit eigendom is van de gemeente;

Wil je deze woning bezichtigen? Neem dan contact op met ons kantoor in Waalwijk, 0416-666696.

KLIK HIER voor meer info!

Allround Makelaardij Waalwijk
Grotestraat 264a
5142 CC Waalwijk
0416-666 696
[email protected]

gallery
83734
Te Koop: Grotestraat 314 Waalwijk (met video)
Zeer luxe en sfeervolle herenwoning in het centrum van Waalwijk met oprit, dubbele garage en
https://waalwijk.nieuws.nl/wonen/20181012/te-koop-grotestraat-314-waalwijk-met-video/
2018-10-12T20:53:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/10/12204900/vrijstaande-woning-centrum-waalwijk-grotestraat-314.1.jpg
allround makelaardij, grotestraat 314, koopwoning, Waalwijk
Nieuws, Wonen