Lange afstand wandeltocht Amsterdam – Tilburg

Deelnemers wandeltocht 2021 steken met de pont de Bergse Maas over.
Deelnemers wandeltocht 2021 steken met de pont de Bergse Maas over.
Foto: Hart van Brabant

Wandelsportvereniging Hart van Brabant uit Tilburg organiseert op 3 op 4 september voor de 58e maal de lange afstand wandeltocht Amsterdam-Tilburg over 125 kilometer. Op deze lange afstand wandel tocht zijn nog een aantal instap mogelijkheden.

Deelnemers door Land van Heusden en Altena en via de Langstraat naar Tilburg

Zaterdagmiddag 3 september om 14.00 uur start men in Amsterdam vanuit honkbalvereniging Amsterdam Admirals. Het is voor de 58e maal dat de Tilburgse wandelsport vereniging Hart van Brabant deze tocht organiseert. Instapmogelijkheden voor 80, 40 en 25 km deelnamen! Naast de 125 kilometer afstand start men (op zaterdagavond 21.00 uur) in Vleuten ook voor 80 kilometer naar Tilburg. Zondagmorgen sluiten in Gorinchem (start 05.30 uur) lopers aan voor 40 kilometer en in Dussen (om 09.00 uur) voor de laatste 25 km.

Verwacht wordt er met 50 personen in Amsterdam van start gaan. Via Driemond en Abcoude loopt men naar Kockengen waar de 1e grote rust is en men 33 km heeft gelopen. Na een rust van 30 minuten gaat men verder via Vleuten. Daar sluiten om 21.00 uur 30 deelnemers aan voor de 80 km aan. In Nieuwegein waar men rond 23.30 uur arriveert, na 58 km, is de volgende rustgelegenheid. In Gorinchem is een rustgelegenheid bij voetbalvereniging GVV UNITAS. De deelnemers hebben dan 83 km of 40 km afgelegd. In Gorinchem komen de deelnemers voor de 40 km er bij. Als het dan weer net licht is -rond 5.45 uur- gaat men op weg naar Sleeuwijk, Almkerk en Dussen.

In Dussen is er een rustplaats bij Voetbalvereniging Dussense Boys. Men heeft dan 101, 58 of 18 km afgelegd (4e stop). Bij vv Dussense Boys is ook de start voor de 25 km lopers. Daarna loopt men de LANGSTRAAT in. Via de pont in Dussen komt men rond 9.30 uur aan in Sprang Capelle, waar men via de Wendelnesseweg, Heistraat, Louise de Colingnystraat en Zuid Hollandsedijk op weg gaat naar Kaatsheuvel. Via Capelsestraat, Sweensestraat, Driestapelenstoel en Europalaan, loopt men naar De Moer. Daar komen de lopers rond 11.00 uur aan. Bij café ’t Moaske is de laatste rust. De groep vertrekt om 11.30 uur voor de laatste 7 kilometer naar Tilburg, naar sporthal en zwembad Reeshof waar de finish is.

De eerste groep lopers wordt hier rond 12.30 uur verwacht. Daar ontvangen de lopers naast bloemen, een diploma en een speciaal voor deze tocht ontworpen herinnering. Tijdens de tocht worden de lopers door een team van 20 leden van Hart van Brabant begeleid. Daarnaast is er een groep ervaren EHBO mensen en zijn er sportmasseurs aanwezig. Ook aan eten en drinken komen de lopers niets te kort, naast de grote stops is er om de 5 kilometer een korte stop waar gegeten en gedronken kan worden.

Inlichtingen voor deze wandelmarathon, inschrijven is nog steeds mogelijk, zijn verkrijgbaar via www.wsv-hartvanbrabant.nl of [email protected] of 0416-362858.

Cookieinstellingen