WZV zwemmers actief bij wedstrijden in Rotterdam en Tilburg

Maikel (l) en Jort (r)
Maikel (l) en Jort (r)
Foto: WZV

ROTTERDAM / TILBURG – In het afgelopen weekend waren een 5-tal WZV-zwemmers actief bij twee wedstrijden. Maikel Blijlevens, Jort Hoppenbrouwers en Viviënne Bosch bij de Nederlandse Kampioenschappen Sprint in Rotterdam en Yannick van Alebeek en Luc de Bont bij de Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie (NSZK) in Tilburg.

Het NK Sprint is primair bedoeld voor de Leeftijdsklassen Jeugd en Senioren. Dit is een geweldige ervaring, de hele sfeer is net als op televisie waar de zwemmers vanachter de coulissen het zwembad inkomen en het podium opkomen; in de finales wordt iedere zwemmer persoonlijk worden voorgesteld. Onze 3 Junioren voldeden echter nu al aan de gestelde limiettijden voor dit evenement, een grote eer om op dit deelnemersveld te mogen aantreden. Maikel Blijlevens zwom 2 PR’s en verbeterde daarmee 6 Clubrecords, namelijk die van de 100m Wisselslag Heren 14, 15 en 16 jaar (tijd 1:03,67) en de 50m Rugslag Heren 14, 15 en 16 jaar (tijd 28,78). Jort Hoppenbrouwers verbeterde zijn PR van de 50m Vrije Slag tot 26,64.

Yannick van Alebeek (uitkomend voor studentenzwemvereniging Aquifer Wageningen) verbeterde tijdens de NSZK 2 PR’s, te weten 50m Vrije Slag (tijd 27,77) en als startzwemmer van de 4x100m Wisselslag Heren zijn PR van de 100m Rugslag (tijd 1:12,20).

Cookieinstellingen