R.W.B. 1 verder in de nacompetitie

SPRUNDEL – Na de teleurstellende afloop van de competitie in de 3e klasse B diende het team van RWB toch weer de mouwen op te stropen voor de eerste wedstrijd van de nacompetitie, waarvoor men aan moest treden tegen Sprundel. Dit team was er door een ruime overwinning in de laatste competitieronde in geslaagd om directe degradatie af te wenden.

Om degradatie naar de 4e klasse voor RWB af te wenden en daarmee voor volgend seizoen nog een plaats in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal op te kunnen eisen moest deze wedstrijd gewonnen worden. Door een ruime 4-1 overwinning wist RWB deze eerste horde te nemen. In tegenstelling tot de laatste competitiewedstrijden was het nu RWB dat middels Kevin Remie al in de eerste minuten van het duel op voorsprong kwam. Ongeveer halverwege de 1e helft bracht Owen Kogels de stand op 0-2 voor RWB en 5 minuten voor de rust leek de strijd definitief beslist toen Kevin Remie zijn tweede doelpunt scoorde. Sprundel putte echter nog wat moed uit het tegendoelpunt dat ze kort voor rust scoorden.

In de tweede helft speelde RWB gedisciplineerd en met inzet de wedstrijd uit en bracht halverwege de eindstand van 1-4 op het scorebord uit een penalty van Kevin Remie, die daarmee zijn hattrick voltooide. De eerste hindernis is door RWB dus genomen. Komende donderdag wacht de uitwedstrijd tegen Terheijden, een van de periodekampioenen van de 4e klasse. Ook nu is een overwinning noodzakelijk.