NEO’25 laat koploper GVV’63 in slotfase ontsnappen

GVV'63 - NEO'25 eindigt in een gelijkspel.

GAMEREN – Met nog drie speelronden te gaan moest NEO’25 op bezoek bij het Gamerense GVV’63, de lijstaanvoerder in 3D van het zaterdagvoetbal.

Het verleden heeft geleerd dat het altijd moeilijk is om daar te winnen en ook nu lukte het NEO’25 niet om de volle buit binnen te halen. De thuiswedstijd op 27 november 2021 eindigde in een 3-3  gelijkspel. Ook nu werden de punten weer gedeeld: 2-2 na een enerverende slotfase in een wedstrijd waarin GVV’63 zich geen moment een kampioenwaardige ploeg toonde en na afloop het ene punt mocht koesteren. Door dit gelijkspel zagen ze hun kansen op het kampioenschap flink dalen en NEO’25 blijft hiermee de stevige middenmoter.

Trainer Stefan Brok had wat personele problemen op te lossen door het ontbreken van keeper Kevin Akkermans, die Michel van Beek als vervanger had en Nino van Leuveren voor wie Matthijs van der Lee in de basis stond. Het te rustige begin van NEO’25, aftrappen en dan eerst maar eens een keertje terug naar de keeper, leverde in de eerste minuut al een grandioze kans op voor GVV’36 die even grandioos gemist werd. De lob eindigde op het doel van het NEO’25 dak. Daarna had GVV’36 wel lange tijd een licht overwicht maar verdedigend gaf NEO’25 geen kansen weg. Na negentien minuten kreeg NEO’25 zelf de grootste kans van de wedstrijd ( en misschien wel van de hele competitie) toen een NEO’25 speler alleen voor een verlaten doel de bal toch nog naast schoot. Hier had NEO’25 het niet overtuigend spelende GVV’63 echt pijn kunnen doen. Na bijna een half uur spelen redde Michel van Beek fraai na een  schot van Matthijs Libbers maar enige minuten later moest hij het antwoord schuldig blijven toen GVV’36 na een goed lopende aanval over rechts dankzij de mee geslopen verdediger Muzzamil Ahmadzai op een 1-0 voorsprong kwam. Zo bleef het tot de rust en had NEO’25 nog een helft om te proberen de schade te repareren.

Al vroeg in de tweede helft had NEO’25 succes toen Noah van Caem vanaf de linkerzijlijn aan een solo begon, zich mooi vrij speelde en met een schitteren schot de kruising van de tweede paal vond: 1-1, keeper Rick de Koning was volslagen kansloos. Daarna bleef de wedstrijd lang tijd in evenwicht en had GVV’63 het soms knap lastig tegen NEO’25 dat het soms met de lange bal probeerde, maar het meest gevaarlijk was met combinatievoetbal. Dat leverde in de achtentachtigste minuut de voorsprong op toen Robin Rosenbrand vanuit de verdediging oprukte naar het middenveld en de ruimte en de tijd kreeg om een goede voorzet te geven. Bij de tweede paal werd die voorzet zeer mooi tegendraads binnengekopt door Jon van de Kamp. 1-2 en bijna tijd! De vreugde van de voorsprong was van extreem korte duur want vanaf de aftrap lukte het GVV’63 om de NEO’25 verdediging te overrompelen en zag Daniel Bouma van dichtbij kans om de 2-2 binnen te schieten.

In de blessuretijd ontsnapte GVV’63 alsnog aan een nederlaag toen Mitch Soffner zijn inzet buiten bereik van Rick de Koning op de kruising zag belanden. Zo speelde NEO’25 dus gelijk waar het had kunnen winnen terwijl het gelijkspel bij GVV’63 voelde als verlies.

Voor NEO’25 speelden:  Michel van Beek, Joey van Wanrooy, Niels Hamers, Rudy van Dongen, Robin Rosenbrand (Jon van de Kamp), Noah van Caem, Jesse Trapman, Mitch Soffner, Nicky van Wanrooy, Matthijs van der Lee en Jordy Rosenbrand (Lars de Bruijn).