NEO’25 blijft het goed doen met winst tegen Haaften

Foto: NEO'25

HAAFTEN – NEO’25 moest het in de 21e ronde in een uitwedstrijd opnemen tegen Haaften. Na twintig speelronden stonden zij als buren op de ranglijst, beide clubs met 33 punten, NEO op plaats 5 en Haaften op plaats 6. Twee stevige middenmoters dus. NEO’25 dankte haar hogere klassering aan een beter doelsaldo.

In de thuiswedstijd trok NEO’25 aan het langste eind en won met 2-1. De verwachting dat Haaften zich in deze wedstrijd zou willen revancheren voor die nederlaag kwam niet geheel uit. Na het laatste fluitsignaal van de zeer irritant fluitende scheidsrechter Ad Bracht stapten de mannen van Stefan Brok met een 2-0 overwinning van het veld.

Zelf beschikt NEO’25 zeker niet over het beste speelveld in de derde klasse D maar dat het nog veel erger kan bleek in Haaften. Volgens enige Haaftensupporters hebben ze de slechtste grond uit de hele Betuwe bijeengebracht om daar het voetbalveld in Haaften mee aan te leggen. Kortom zowel NEO’25 als Haaften moesten dus hun wedstrijd spelen op een zeer slechte grasmat. De Haaften spelers gingen daar wat beter mee om dan NEO’25 omdat zij hier wat meer aan gewend waren. Een veld dus met moeilijkheidsfactor 9. Dit leverde een eerste half uur voetbal op waarin weinig gebeurde, Lars de Bruijn zag een schot voorlangs gaan en Johnnie Noorthoek van Haaften zag een poging gestopt worden door Kevin Akkermans. Haaften had wat meer balbezit maar werd nooit gevaarlijk en ook NEO’25 kwam niet tot gevaarlijke aanvallen. Toch namen zij na een half uur de leiding toen na een aanval over links de bal Robin Rosenbrand bereikte. Die aarzelde geen moment en op zijn schot was Lars Tertoolen kansloos: 0-1. Na deze voorsprong had NEO’25 tot de rust het beste van het spel en gaf Haaften geen kansen meer op de gelijkmaker.

Na de hervatting kwam NEO’25 beter uit de startblokken dan Haaften en Robin Rosenbrand was in het begin tweemaal gevaarlijk maar scoorde niet. Daarna had NEO’25 lange tijd een veldoverwicht dat de nodige kansen opleverde maar geen goals. Dit was voornamelijk te wijten aan het niet zorgvuldig uitspelen van de mogelijkheden die Haaften NEO’25 bood. Daardoor duurde het onnodig lang voordat NEO’25 een veiligere afstand kon nemen. Na achtenzeventig minuten was het Nicky van Wanrooy, die na een snelle NEO’25 aanval de einstand bepaalde op 0-2, na een periode waarin NEO’25 steeds veel gevaarlijker was dan Haaften. Eénmaal bracht Haaften de NEO’25 defensie echt in de problemen, de bal raakte de onderkant  van de lat maar ging niet over de doellijn. Ondanks het vervelende fluiten van scheidsrechter Ad Bracht kwam NEO’25 niet meer in de problemen, ook niet in de negen minuten extra speeltijd die Haaften kreeg. Het meest curieuze moment ontstond in de extra tijd toen Haaften een indirecte vrije trap te nemen kreeg op enige meters van de NEO’25 goal wegens tijdrekken van de NEO’25 keeper. Deze vrije trap werd niet benut maar illustreerde wel de manier van leiding geven aan een wedstrijd door de scheidsrechter.

Voor NEO’25 speelden: Kevin Akkermans, Joey van Wanrooy, Niels Hamers, Rudy van Dongen, Nino van Leuveren, Robin Rosenbrand, Noah van Caem, Jesse Trapman, Lars de Bruijn (Matthijs van der Lee), Nicky van Wanrooy (Jarno Bosch), en Jon van de Kamp.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen