Knokkend RKC Waalwijk verliest in slotfase bij Ajax

AMSTERDAM – RKC Waalwijk heeft het zondagmiddag Ajax meer dan lastig gemaakt in Amsterdam. Na een 2-0 achterstand kwam RKC terug naar 2-2, maar moest het alsnog haar meerdere erkennen in de slotfase. Dusan Tadic scoorde in de laatste minuut de 3-2 via een penalty.

Ajax op voorsprong

Zoals verwacht was het de thuisploeg die gelijk aan het begin op zoek ging naar de openingstreffer. Met een paar goede mogelijkheden waren de Ajacieden ook dicht bij een doelpunt, maar Issam El Maach zat er goed tussen. RKC probeerde met een tegenaanval gevaarlijk te worden, wat ook lukte via Jens Odgaard en Michiel Kramer. In beide aanvallen stond André Onana in de weg. Kort na de kopkans van Kramer kwam Ajax toch op voorsprong. Sebastian Haller tikte een voorzet van Antony van dichtbij binnen in de 32e minuut. Lang bleef de 1-0 stand niet op het scorebord staan, vijf minuten later was het wederom Haller die de bal achter Issam El Maach werkte. De stand met de rust was dus 2-0.

Snelle comeback

De tweede helft bracht een veerkrachtig RKC. Na vijf minuten in de tweede helft zette Jens Odgaard Michiel Kramer alleen voor doelman André Onana. Hij rondde keurig af en bracht de stand zo op 2-1. Ajax bleef de ploeg die het meest aan aanvallen toekwam, maar RKC probeerde er zo nu en dan uit te komen. En dat deed het met succes, in de 57e minuut is het namelijk Richard van der Venne die zijn ploeg op gelijke hoogte zet. Wederom op aangeven van Odgaard die de bal goed klaar legde. Ajax was na de gelijkmaker nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong, maar RKC stond gefocust te verdedigen en kwam er een paar keer dreigend uit. Het geloof in een resultaat in de ArenA leek steeds te groeien, maar uiteindelijk kwam Ajax via een penalty toch op voorsprong in de negentigste minuut. Dusan Tadic schoot de bal langs El Maach: 3-2.