RKC Waalwijk lijdt frustrerende nederlaag tegen Feyenoord

WAALWIJK – Het is RKC Waalwijk niet gelukt punten over te houden aan de ontmoeting met Feyenoord. Na 90 minuten stond het 0-2 voor de Rotterdammers.

Late tegentreffer

De ploeg van Joseph Oosting opende sterk en wist in de openingsminuten al een paar keer kansrijk op de helft van de bezoekers te komen. Ondanks een paar kansen zat een snelle voorsprong er niet in. In het vervolg wist Feyenoord het spel meer naar zich toe te trekken en speelde RKC meer op de counter. Beide ploegen creëerden zo nu en dan een kans, maar een doelpunt bleef aan beide kanten lang uit. Tot de 45e minuut, waarbij Orkun Kökcü doelman Etienne Vaessen omspeelde en de bal in het lege doel schoot. Zo kwam Feyenoord vlak voor rust toch op een 0-1 voorsprong.

Frustrerend einde

RKC Waalwijk kwam in de tweede helft er een aantal keer goed uit en creëerde op die manier een paar goede kansen. De Waalwijkers deden dan ook zeker niet onder voor de bezoekers uit Rotterdam en verdiende het om de gelijkmaker te maken. De Geelblauwen kregen via Jens Odgaard en Richard van der Venne, maar Justin Bijlow hield zijn doel schoon. Uiteindelijk werd de achterstand zelfs nog groter, omdat Jorrit Hendrix oog in oog afrondde en de 0-2 op het scorebord zette.