Tachos medekoploper Eredivisie Handbal

Foto: Tachos

Red-Rag Tachos sluit met een puike prestatie de eerste seizoenshelft in stijl af! Bovendien een fraaie positie op de ranglijst als gevolg; gedeeld koploper van de Handbal Eredivisie.

Wie zich bij aanvang van dit seizoen moest uitlaten over de verwachtingen van Tachos Heren 1 was meestal terughoudend en voorzichtig. Want met een erg jonge- en tamelijk kleine selectie moest aan het nieuwe seizoen 2021/22 begonnen worden. Dus een flinke uitdaging voor de nieuwe trainer-coach Hans van Dijk. De hoop werd uitgesproken met de bovenste 6 clubs mee te kunnen doen en als team te groeien. Maar nu, na een fantastische reeks van 14 ongeslagen wedstrijden, doet Red-Rag Tachos gewoon volop mee om het kampioenschap.

Red-Rag Tachos speelde zaterdagavond z’n laatste thuiswedstrijd voor de jaarwisselingwinterstop tegen Feijenoord Handbal, de runner-up uit Rotterdam die z’n laatste 4 wedstrijden gewonnen had. Ook een jong team in opbouw met een aantal sterke schutters. Maar Tachos was vastberaden en duidelijk van plan de ongeslagen reeks voort te zetten en de eerste seizoenhelft goed af te sluiten! Direct vanaf begin was het een snelle en enerverende wedstrijd met veel doelpunten. De Waalwijkers speelden geconcentreerd en erg doelgericht. De eerste 15 minuten ging het nog gelijk op maar geleidelijk aan trokken de Waalwijkers het initiatief naar zich toe, ze wisten voortdurend met mooie passes cirkelspelers van Ommen en Hamers aan te spelen die vervolgens feilloos konden afronden. Verdedigend stond het redelijk, ondanks wat moeite met spelbepaler en 2e lijn-schutter Stijn Krijgsman van Feijenoord die veel van de Rotterdamse treffers voor zijn rekening nam. Aan Tachos-zijde was ook Joep Voermans goed op dreef, scorend en bepalend bij vele succesvolle aanvallen. Met overtuigend spel werd de rust gehaald, pauze-stand 21-15 in het voordeel van Tachos. Na rust een sterk Tachos tot ca. 12 min. voor tijd. Plots een rommelige fase met veel fouten waardoor Feijenoord Handbal terug kon komen tot op 3 doelpunten. Maar de winst kwam uiteindelijk niet in gevaar en er werd met 38-32 gewonnen.

Hans van Dijk was erg blij en trots tegelijk. ‘wat een mooi einde van de 1e helft van dit seizoen. We staan eerste en dat is ook dik verdiend. Wat hebben we een teamgeest getoond en plezier uitgestraald! We zijn wat stroef begonnen met een verliespartij tegen Houten en een gelijkspel tegen Dynamico. Vanaf dát moment zijn we gaan beseffen dat als we bereid zijn vechtlust te tonen, keihard te werken en dit met plezier te doen, we beslist sterker gaan worden en wedstrijden kunnen winnen. Ik heb van mijn team genoten en ze hebben laten zien erg goed te kunnen ballen! Af en toe nog wat onrustig, we spelen dan even meer tegen onszelf, maar we groeien en doen iedere week meer ervaring op die we kunnen meenemen naar volgende wedstrijden’.

We hebben nu 2 weken rust. Vanaf 3 januari gaan we weer vol aan de bak en ons voorbereiden op de kraker, uit tegen het ervaren- en fysiek sterke BFC uit Geleen, de nummer 3 in de Eredivisie. We zullen ook daar onze huid zo duur mogelijk proberen te verkopen en hebben voldoende zelfvertrouwen, ik acht deze selectie tot veel in staat en ben trots op deze jongens!

Echter voor nu eerst even genieten van onze naasten en stilstaan bij de belangrijke zaken in het leven: gezondheid, geluk en familie. Tachos wenst iedereen fijne feestdagen en voor straks een gelukkig nieuwjaar 2022, maar toch vooral hopelijk spoedig tot ziens bij onze Eredivisie-thuiswedstrijden!

 

Cookieinstellingen