Team in de spotlight: NEO’25 JO19

Foto: NEO'25

Hoe 14 bestaande en 14 nieuwe spelers een hecht team en een fantastisch JO 19 groep zijn geworden….

Sinds dit jaar heeft NEO’25 2 JO-19 teams. Dit komt mede door 12 nieuwe spelende leden die vanuit jeugdteams van Berkdijk en WSC afkomen. Gelukkig waren sommigen al redelijk bekend met elkaar, aangezien ze samen op dezelfde middelbare school hebben gezeten. Maar samen in een voetbalelftal was toch iets nieuws. Daarbij werd er een geheel nieuwe staf aangesteld om deze ‘vrienden-groep’ te begeleiden. Het begon met Wilco Broeks die als vader van Daan gevraagd werd om een keer training te kunnen geven. En diezelfde Daan en Thomas werden als ‘cultuur-bewakers’ toegevoegd aan het nieuwe team.

Vervolgens werden er afspraken gemaakt met afdeling Voetbalzaken, hoe we dit nieuwe team zouden integreren met de rest van de voetbalvereniging. Sponsoren waren als snel paraat om het team van kleding te voorzien. Ambitieuze trainer Nick van Gils werd aangesteld als hoofdcoach en deze nam Tony van Driel als assistent mee. De trainingsavonden werden gelijkgesteld met het andere JO 19 team en bondgenootschap werd al snel gesloten, met de vaste begeleiding Bart en Maurice. Ook het bestaande JO 19 team werd verrijkt met twee nieuwe spelers, één, die eerder gestopt was met voetballen en nu weer gezellig een balletje wil trappen en één, afkomstig van een andere vereniging. Een nieuwe groep jongens, die met elkaar een team moeten worden.

De eerste wedstrijden gingen voortvarend van start. Het enthousiasme spatte ervan af. Het fanatisme op de trainingen en tijdens wedstrijden leverde veel (doel) punten op maar eiste ook slachtoffers. Zo waren er halverwege oktober steeds minder fitte spelers beschikbaar. In goed overleg en soms met wat kunst- en vliegwerk (tijden aanpassen door wedstrijdsecretariaat) werd de hulp van het andere JO 19 ingezet. Vanzelfsprekende hielpen ze het andere JO 19 ook, waar nodig.

Kortom: Twee leuke, sportieve, goed voetballende en bovenal gezellige JO 19 groepen. Wellicht de gezelligste A-jeugd van Waalwijk en omstreken. En als kers op de taart hebben ze afgelopen weekend het winterkampioenschap binnengehaald: Gefeliciteerd mannen!

Je gaat nog van ze horen dit seizoen. Zij het niet door de prestaties op het veld, dan wel langs het veld en na de wedstrijden. Je kunt ze ook volgen via Instagram!

Cookieinstellingen