Bewegingsvaardigheid bij alle WSC jeugdteams

Foto:

Wat zou het mooi zijn wanneer onze jeugd er tijdens de lessen lichamelijke opvoeding op de middelbare school uitspringen, omdat ze gemiddeld een betere motoriek hebben dan hun klasgenoten. Om dit te bewerkstelligen heeft WSC een gedegen plan bedacht, geholpen door  sportschool WINRS therapie & training, waar WSC een samenwerkingsverband mee heeft.

Alle trainers werden namelijk in de afgelopen maand geschoold tijdens de door hen aangeboden spoedcursussen in het Mandemakers stadion. Zij leerden ons onder andere hoe we moeten kijken naar onze spelers. En waar we op moeten letten tijdens loopvormpjes over hekjes en door loopladders. Maar ook leerden zij waarom bepaalde oefeningen goed zijn om de motoriek van onze jeugd te verbeteren. Daarnaast kwamen verschillende variatiemogelijkheden aan bod om de oefeningen aan onze spelers aan te bieden om te veel herhalingen te voorkomen.

Alle jeugdteams van WSC gaan vanaf de winterstop werken met een standaard wedstrijd warming up,  waarin de geleerde oefeningen verwerkt worden. Dit is een copy van de warming-up van het eerste team van RKC. Op de trainingen wordt er ruimte gemaakt om de bewegingsvaardigheden en looptechnieken te verbeteren. Daarvoor heeft WSC voor alle jeugdteams loopladders en hekjes aangeschaft om deze in te zetten tijdens de eerste 12 minuten van onze trainingen. Hoe je deze op veel verschillende manieren kunt gebruiken was dus een van de speerpunten tijdens de workshops.

Resultaten zullen niet meteen na 10 x 12 minuten zichtbaar zijn, maar wanneer we deze manier van trainen maar lang genoeg volhouden en heel veel herhalen op verschillende manieren, dan kan het niet anders zijn dan dat onze jeugd uiteindelijk net wat sneller, lichtvoetiger en wendbaarder is en daarnaast een betere coördinatie heeft dan hun leeftijdsgenoten. Dat we het beter bewegen uiteindelijk ook terug gaan zien op het voetbalveld is natuurlijk ook fantastisch. En niet alleen bij de selectie elftallen, maar bij al onze teams gaat het beter bewegen op termijn hopelijk dus ook nog eens goede resultaten opleveren tijdens onze wedstrijden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden